Črna prst Nejcu Kuharju

Črna prst Nejcu Kuharju
05.09.2012 AVTOR: Uroš Buh
Preteklo soboto so se gorski tekači pomerili na eni najlepših tekem pri nas.

»Visoka vlažnost zraka, megla v gornji polovici 6,3 km dolge proge  in temperatura na vrhu Črne prsti le 8 stopinj.« Takšna je bila vremenska napoved v soboto zjutraj za tekače 19. gorskega teka Ivana Anderleta na Črno prst.

Organizatorji Planinsko društvo Podbrdo, GRS postaja Tolmin, Občina Tolmin in TIC Podbrdo (LTO Sotočje) so našteli  89 udeležencev, mnogi izmed njih pa so bili mnenja, da jim proga njihove ekstremne napore poplača z najlepšim gorskim tekom v Sloveniji.

Nato je tradicionalno ob deveti uri starter, predsednik PD Podbrdo Tomaž Štenkler, dvignil zastavico in tekmovalci so se z železno voljo zagnali v strmino proti Trtniku. Pokošeno in očiščeno progo z  okrepčevalnicama  na Kalarskem Brdu in na travniku nad gozdno mejo je prvi obvladal Nejc Kuhar. S časom 49:41 je šele drugi tekač, ki je  prekoračil ciljno črto prej kot v 50 minutah. (Prvi je bil že leta 2006 Peter Lamovec, ki ima v lasti tudi rekord proge - 47:46) Prvo trojico sta izpisala še Bojan Ambrožič (KGT Papež) na drugem mestu in Klemen Triler (KGT Papež) na tretjem.

Med ženskami je bila prva  v cilju Špela Zupan (KGT Papež) z dosežkom 1:09:59, sledili sta ji Irma Pivk (ŠD Nanos) in Marinka Lapanja (Idrija).

V koči so se  udeleženci okrepčali s tradicionalno sadno kupo, žičničarji so jim pripeljali suha oblačil, v dolini pa so jih postregli še s toplim obrokom (žganci s kislim mlekom ter joto s klobaso). Vsi  so odnesli domov tudi spominske nagrade.

Po podelitvi medalj in pokalov so razglasili še najmlajšega udeleženca in udeleženko. To ta Žan Drole ( 2001),  ki tekmuje tudi v primorskih tekih in Ana Čufer (1997) iz Dobravelj. Najstarejšemu Albertu Lazarju (1937) se je pridružila najstarejša udeleženka Jožica Maslo (1954)  iz Pirana.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ