Da bo tekaška oprema zdržala dlje

Da bo tekaška oprema zdržala dlje
11.08.2013 AVTOR: Tina Ambrožič
Nekaj preprostih nasvetov, s katerimi vam bo vaša oprema služila dlje časa ...
Športna oprema ni najbolj poceni, še posebej ne tekaški copati, za katere običajno globoko sežemo v denarnico. Žal kljub visoki ceni oprema vseeno ne zdrži prav dolgo, saj jo nenehno uporabljamo in izpostavljamo številnim zunanjim vplivom. Da bi uporabni čas opreme lahko vsaj malo podaljšali, vam podajamo nekaj koristnih nasvetov.

Vlažno opremo vedno prvo osušite! Tekaške copate po teku po mokri površini obvezno osušite nekje na toplem – a nikakor ne v neposredni bližini ognja ali v sušilnem stroju.

Dobro je, če opremo po vadbi splahnete Prepotene majice in hlače je dobro po vadbi splahniti, da sperete z njih pot, ki tkanino kvari in dlje kot ga pustite na njej, prej boste lahko opremo vrgli proč. 

Pri pranju ne uporabljate mehčalca Športna oprema iz elastana in drugih posebnih materialov ne prenese mehčalca in se ob stiku z njim le kvari. Zato oblačila le sperite le z malce praška, da odstranite pot in neprijeten vonj.

Tekaške copate hranite v ogretih in suhih prostorih Tekaške copate hranite doma, na sobni temperaturi, saj hlad namreč povzroča hitrejše slabšanje guma copatov.

Tecite po mehkih površinah Da se podplati ne bi prehitro obrabili ter da bi tudi vaše noge imele malce oddiha, kdaj pa kdaj raje tecite po mehkih površinah.

Tekaške copate uporabljajte le za tek!
Športni copate za tek so namenjen le teku, zato jih tudi uporabljajte le za tek in ne tudi za hojo in druge športe, saj boste tako le hitreje izrabili.
Značke: Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ