Državno prvenstvo v dolgih tekih

Državno prvenstvo v dolgih tekih
14.04.2017 AVTOR: L. Z.
Postojna bo v soboto drugo leto zapored gostila DP v dolgih tekih. To je letos edina priložnost za slovenske dolgoprogaše, da se v teku na deset kilometrov na stezi pomerijo na domačih tleh.

Tekmovanje se bo s tekom pionirk u-14 pričelo ob 14. uri.

Tako pri članih kot pri članicah je na štartni listi pet (!) nastopajočih.

Med članicami bo nastopila Sonja Roman (AK BC), daleč najbolj zveneče ime tekmovanja. 

Čeprav je trditi, da je slovenski tek na daljše razdalje v krizi, že precej zlajnano, ne moremo mimo dejstev: tako pri članih kot pri članicah je na štartni listi pet (!) nastopajočih. Malce več je mlajših članov (10), med katerimi tekmuje tudi Jan Kokalj (AD Kladivar), ki premore najboljši osebni rekord med vsemi nastopajočimi (31:55.21), dosežen lani na tem tekmovanju. Ker bodo vsi moški – ne glede na starost – štartali skupaj, bo Kokaljev glavni tekmec klubski kolega Jan Brešan, ki na tekmi sicer še ni pretekel 25 stadionskih krogov, a je lani jeseni osvojil naslov državnega prvaka v cestnih tekih (10 km), kjer je ugnal prav Kokalja, na nedavnem DP v krosu (8 km) pa je bil mlajši 10 sekund hitrejši od starejšega Celjana. Od ostalih tekačev sta pod 33 minutami doslej tekla le Matej Jeza (Ptuj) in Matej Šturm (Almont Slovenska Bistrica).

Med članicami bo nastopila Sonja Roman (AK BC), daleč najbolj zveneče ime tekmovanja. Državna rekorderka na 1.500 metrov se zadnje čase posveča predvsem daljšim razdaljam. Prejšnji konec tedna je odstopila na maratonu v Linzu in zanimivo bo videti, koliko moči ji je ostalo za sobotno tekmo.

Lani je med člani slavil Domen Hafner (31:43.38), ki je tako kot Romanova nastopil v Linzu in posledično izpustil državno prvenstvo, med članicami pa Sara Jaklič (37:49.92).

Tekmovanje se bo s tekom pionirk u-14 pričelo ob 14. uri, še prej pa bodo organizatorji priredili miting za atlete, ki jim 10 kilometrov ne diši preveč.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ