Državno prvenstvo v gorskem teku gor/dol - Gore nad Idrijo

Državno prvenstvo v gorskem teku gor/dol - Gore nad Idrijo
28.05.2012 AVTOR: Samo Kofol
V nedeljo, 3. junija bo potekalo državno prvenstvo v disciplini gor/dol, ki bo hkrati tudi izbirna tekma za sestavo slovenske reprezentance za evropsko prvenstvo, ki bo letos 7. julija v Turčiji.

Organizator športno društvo AKTIV Gore-Dole nad Idrijo pripravlja šesti Tek Gore nad Idrijo in pričakuje udeležbo vseh najboljših slovenskih gorskih tekačev. Tekma se poleg DP točkuje tudi za Pokal Slovenije v gorskih tekih, kar tekmo uvršča med glavne slovenske tekme v gorskem teku. Po tekmovalni plati je potrebno poudariti, da so vse dosedanje izvedbe bile na vrhunskem nivoju in da se lahko pričakuje odlično pripravljeno progo, ki je letos glede na pretekla leta v celoti spremenjena in poteka po lažjem terenu. Več o sami progi in pripravi proge v prihodnjih dneh v intervjuju z glavnim organizatorjem Klemenom Petričem.

Skupaj z ekipo sedaj pripravlja vse, da bo tekma pravi športni gorsko tekaški dogodek. Tako je trasa proge že označena in pripravljena za ogled oz. trening. Na sami tekmi pa bo poskrbljeno tudi za vse rekreativne tekače in navijače.

»Ljubitelje gorskega teka vabimo, da obiščejo Gore nad Idrijo in se pomerijo ali bodrijo najboljše slovenske gorske tekače. Tako kot v preteklih letih bo za rekreativne tekače dodatno organiziran tudi tek štafet.«

Organizator vabi tekmovalce, da si preberejo razpis tekmovanja in preverijo potek prijav na dan prireditve.

Več informacij o sami prireditvi lahko poiščete tudi na spletni strani društva.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ