Državno prvenstvo v znamenju rekordov, slovenski atleti tudi v tujini žanjejo uspehe

Državno prvenstvo v znamenju rekordov, slovenski atleti tudi v tujini žanjejo uspehe
11.02.2019 AVTOR: K.R., Foto: Atletska zveza Slovenije

V Češči vasi pri Novem mestu se je minuli vikend odvijalo člansko dvoransko prvenstvo Slovenije, in to prvič v novem objektu.

Rekordi na Državnem prvenstvu

Na sobotnem državnem prvenstvu sta bila postavljena tudi dva državna rekorda v teku na 3000 metrov. Klara Lukan (Mass) je s časom 9:17,42 postavila mladinski, Vid Botolin (Kladivar) pa s časom 8:37,06 mlajše mladinski državni rekord.


Štafetni rekord

Postavljen je bil tudi nov slovenski članski rekord v štafeti 4x 400 m, ki so ga postavili Lovrenc Valič, Jakob Janez Vodeb, Luka Končina in Lovro Mesec Košir. Tekli so tri minute, 21 sekund in 21 stotink.

Tina Šutej izpolnila normo za EP

Tina Šutej je v skoku s palico preskočila 450 cm in izpolnila normo za nastop na evropskem dvoranskem prvenstvu, ki bo v začetku marca v Glasgowu.

Fotogalerija

Ostale rezultate najdete tu.

Naši atleti so bili uspešni tudi v tujini.

Agata Zupin zmagala v Španiji

Agata Zupin, slovenska specialistka za tek na 400 metrov z ovirami, je zmagala na dvoranskem atletskem mitingu v španskem Sabadellu Na 400 m je tekla 54,47.

Maruša Mišmaš zmagala v Linzu

Maruša Mišmaš, slovenska rekorderka v teku na 3000 metrov z zaprekami, je na dvoranskem atletskem mitingu v Linzu zmagala v teku na 1500 metrov s časom 4:10,61. S tem je izpolnila normo za nastop na dvoranskem evropskem prvenstvu v Glasgowu, za katerega ima že izpolnjeno normo v teku na 800 m.

Na balkanskem prvenstvu je slovenska mladinska reprezentanca osvojila šest medalj

Jan Vukovič in Rok Markelj sta osvojila dvojno slovensko zmago v teku na 800 m. Skupaj sta bila člana štafete 4 x 400 m, s katero so skupaj z Rokom Zupančičem in Gregorjem Grahovacom postavili čas 3:20:27 in osvojili srebro.

Filip Jakob Demšar je zmagal v teku na 60 metrov z ovirami, s časom 7,83 ter s tem postavil tudi nov državni rekord v mladinski kategoriji.

Karin Gošek je v teku 3000 m s časom 9:51:01 osvojila tretje mesto. Bronasto medaljo je prejela tudi Tjaša Križan v suvanju krogle (14,25 m).

Luka Janežič v Madridu zasedel drugo mesto
Luka Janežič se je udeležil tekme svetovne dvoranske serije mednarodne atletske organizacije v Madridu, kjer je tekel 400 m in s časom 46,55 s zasedel drugo mesto.

Čestitke vsem!

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ