Fundacija za raziskovanje hrbtenjače Wings for Life in fundacija Christopher & Dana Reeve sta združili svoje moči

Fundacija za raziskovanje hrbtenjače Wings for Life in fundacija Christopher & Dana Reeve sta združili svoje moči
05.03.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Vse se je začelo z enim samim prstom na nogi. Dr. Sussan Harkema se še danes živo spominja besed enega od svojih udeležencev v raziskavi: "Susie, poglej, lahko premikam svoj prst."

Tekmovanje Wings for Life World Run 2015 se bo 3. maja ob 11. uri (UTC) na 35-ih lokacijah po vsem svetu pričelo istočasno.

Za več informacij in prijavo na tek pojdite na: www.wingsforlifeworldrun.com.

100% prijavnin je takoj namenjenih raziskavam poškodb hrbtenjače.

Ime mu je bilo Rob Summers in po avtomobilski nesreči je bil navzdol od vratu popolnoma hrom. Povedali so mu, da ne bo več zmožen hoditi. Toda samo nekaj tednov zatem, ko mu je dr. Harkema vsadila električni stimulator ter ga povezala s hrbtenjačo, se je zgodilo to, kar je bilo do sedaj nepredstavljivo. Rob je počasi začel premikati svoje ude. On je bil prvi izmed štirih pacientov, ki so v okviru eksperimentalnega  zdravljenja prejeli epiduralno električno stimulacijo. Za svet, kjer poškodbe hrbtenjače še vedno veljajo za neozdravljive, je bila stimulacija živcev, za katere so mislili, da jih več ni, nič drugega kot čudež v medicini.

Fundaciji za raziskovanje hrbtenjače Wings for Life ter Christopher & Dana Reeve sta  oznanili, da bosta s skupnimi močmi nadaljevali inovativno delo, ki ga je zasnovala dr. Harkema. Partnerstvo bo raziskovalcem omo

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ