Garanje za tekaško svobodo - Tekac.si 02-03

Garanje za tekaško svobodo - Tekac.si 02-03
03.02.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Kdor ne teče in kdor tekaške copate ? ker teče brez cilja ? obuje morda dvakrat mesečno, ne razume, zakaj ne bi tudi na rekreativnih tekih tekli brez misli na rezultat.
Iz vsebine revije Tekac 02-03/2015

Anketa revije Tekac.si: Revija Tekac.si izhaja že četrto leto!

Kaj vam je v reviji všeč? Katerih vsebin primanjkuje? Svetujte nam!

Starejši izvodi revije Tekac.si in ABCteka na voljo v spletni trgovini.

Matic Osovnikar je do odgovora glede te zagate prišel že kmalu po zaključku kariere vrhunskega športnika. Serijski državni prvak, državni rekorder, tretji na evropskem prvenstvu in finalist svetovnega prvenstva v teku na sto metrov pravi, da ne čuti več tekmovalnega naboja, ugotavlja pa, da je voljo do teka težko vzdrževati brez konkretnih ciljev. Tudi Jure Košir je v smučarskem svetu segel do zvezd, a je po končani športni in kljub uspešni poslovni poti navsezadnje poiskal nov cilj, ki ga je našel prav v teku. Na fotografiji v cilju Berlinskega maratona se je zdelo, da mu je uspešen, a nikakor vrhunski nastop pomenil vsaj toliko kot smučarske zmage.

Če si poleti ne bi zadal konkretnega cilja, se ne bi udeležil polmaratona v Ljubljani. Tudi tekel bi bistveno manj. Po nekaj letih sem vsaj približno – dokler se seveda nisem poškodoval &
Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ