Geoff Roes slavil na Iditarodu

Geoff Roes slavil na Iditarodu
15.03.2012 AVTOR: Uroš Buh
Na nedavni ultra preizkušnji Iditarod Trail Invitational je na razdalji 350 milj slavil znani aljaški ultramaratonec Geoff Roes.

Roes je sicer zmagovalec predzadnje izvedbe Western States 100 leta 2010, ki je doživela celo svojo ekranizacijo v filmu Unbreakable. Tedaj so se za prva tri mesta ?udarili" Kilian Jornet, Anton Krupicka in Geoff Roes, na koncu pa je za vsega petnajst minut premoči z novim rekordom proge ostalo prav slednjemu.

Njegov letošnji nastop na Iditarodu pa ni bil prvi, saj je neuspešno poizkušal že v letih 2008 in 2009, ko je bil prisiljen predčasno odstopiti. No, tokrat je v kategoriji ?peš" osvojil prvo mesto in za nagrado prejel brezplačno štartnino za prihodnje leto. Kratko sklepno misel si lahko preberete spodaj, bolj radovedni pa si lahko njegovo celotno poročilo v angleščini preberete tule.

"Do cilja sem potreboval le malo manj kot teden dni in ostalo mi ni čisto nič moči. Nikakor ne bi mogel nadaljevati še en dan. Odkar sem zaključil se po najboljših močeh poizkušam vključiti nazaj v normalno življenje, ampak za to, da bo svet izgledal isti, kot je bil pred tekmo, bo moralo miniti kar nekaj časa. Prav tako bom potreboval kar nekaj časa, da vse skupaj dojamem, a ta izkušnja je zagotovo še bolj epska, kot sem si to sprva predstavljal. Zadovoljstvo ob tem, da sem progo zmogel, je brez dvoma največje doslej,  kar sem ga kadarkoli doživel ob fizičnem naporu. Pa vendar je fizični napor le ena komponenta te preizkušnje... Ta trenutek še ne vem, če bom še kdaj nastopil na Iditarodu in sama misel na to, se mi zaenkrat zdi še grozljiva. A, po drugi strani, misel na to, da ne bi nastopil še enkrat, prihaja z občutkom izgubljene priložnosti, ki je na koncu tako izpolnjujoča in veličastna. Dobra stvar je, da se mi ni potrebno odločiti kmalu?"

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ