Golden Trail National Series omogoča nastop na GTWS

Golden Trail National Series omogoča nastop na GTWS
16.05.2023 AVTOR: Boštjan Svete, Foto: Sara Gossa, Philip Preiter

Pokal Golden Trail Series nacionalne oziroma regijske prireditve, krajše GTNS, omogočajo najboljšim tekačem iz posameznih držav, da se udeležijo zaključne prireditve GTWS.

Najboljši tekači

GTNS omogoča, da se na posameznem področju pomerijo najboljši športniki v trail teku. Poleg Slovenija, sodelujejo v tem posameznem točkovanju na skupnem področju še športniki iz Hrvaške in Madžarske.

Od začetka serije GTSW leta 2018 je namen serije GTNS, da se širi prepoznavnost trail teka in omogoči udeležbo najboljših tekačev na prireditvah GTWS. Namen GTNS je predvsem, da se omogoči tekačem, da se prek udeležbe na lokalnih prireditvah lahko udeležijo potem na zaključi prireditvi, ki je letos sicer v naši bližini v Italiji. Konec sezone se namreč lahko udeležijo najboljši trije moški in ženske udeleženci lokalnih prireditev zaključka GTSW. Nastop s pokritimi stroški potovanja, nastanitve in startnine na zaključni finalni prireditvi omogoči organizator serije GTSW.


GTNS je tako tudi dobra priložnost za mlade še neuveljavljene ljubitelje trail teka, da opozorijo nase, kjer tudi pridobivajo izkušnje in napredujejo. Hkrati imajo tako možnost meriti moči z najboljšimi športniki. Prvih trideset športnikov na GTWS lestvici je namreč sponzoriranih od različnih sponzorjev.


Koledar GTNS - Slovenija, Hrvaška, Madžarska

3. 6. 2023 - Kočevsko Outdoor festival ( 30 km ), Več o prireditvi >>>


1. 7. 2023 - Risnjak trail (30 km ), Več o prireditvi >>>


9. 7. 2023 - Tailwind Borzsony trail (30 km ), Več o prireditvi >>>


9. 9. 2023 - Učka trail Sebo memorial (31 km ), Več o prireditvi >>>



Nastop za državo

Udeleženci imajo možnost nastopati tudi, kot ekipa, in sicer najboljša dva moška in najboljši dve ženski sestavljajo ekipo za posamezno državo, kar pa ni pogojeno, daimajo vsi iste sponzorje ali, da nastop potrdi nacionalna panožna zveza. V tej obliki se krepi vez med športniki, ki se na tak način lahko tudi podpirajo, ko je najtežje.



Zaključek v Italiji

Letošnje finalno zaključno dogajanje serije GTWS bo v kraju Ligure v Italiji. Zaključni program sestavlja uvodni prolog, ki mu sledi preizkušnja za ženske v soboto in preizkušnja za moške v nedeljo. Tako bo priložnost, da športniki vse dni bodrijo drug drugega, kot tudi zvesti navijači.

Zaključna finalna prireditev Il Golfo Dell'Isola Trail Race je uvrščena v koledar trail tekov od 19 do 22 oktobra 2023.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ