Golden Trail World Series prihaja na Eurosport

Golden Trail World Series prihaja na Eurosport
08.05.2023 AVTOR: Uredništvo, Foto: Philipp Reiter

V sezoni 2023 bo svetovno največja tekaška trail serija s prenosom na Eurosportu predvajanja v 53 držav in v dvajset jezikih.

Gre za pomemben korak v razvoju serije GTWS in trail teka nasploh. Štiri prireditve bodo imele prenos v živo, prva 25. 6. 2023.

Na športnem programu Eurosport bodo dve urni prenosi v živo na trail tekih (Mont-Blanc Marathon, Sierre-Zinal in po dve uri na individualni prireditvi ločeno za moške in ženske na finalni zaključni prireditvi Il Golfo Dell' Isola, v Italiji).

Od preostalih prireditev, ki so del serije: Zegama, Dolomiti Run in dveh prireditev v Ameriki bodo predvajani najbolj zanimivi trenutki v pol urnih povzetkih teden dni po vsaki prireditvi na programu Eurosport 1 in 2.

Prenosi bodo ponesli sliko v 53 držav v dvajset jezikih kar je tudi prvi tovrsten prenos serije trail tekov.



Golden Trail World Series 2023

  • 14 Maj: Zegama-Aizkorri, Spain — 42 km / 2,736 m D+*
  • 25 Junij: Marathon du Mont-Blanc, France — 42 km / 2,540 m D+
  • 15 Julij: Dolomyths Run, Italy — 22 km / 1,750 m D+
  • 12 Avgust: Sierre-Zinal, Switzerland – 31 km / 2,200 m D+
  • 16 September: Pikes Peak Ascent, United States — 21 km / 2,382 m D+
  • 23 September: Mammoth 26K—Mammoth Trail Fest, United States — 26 km / 1,400 m D+
  • Od 19 to 22 Oktobra: Grand Finale, Il Golfo dell'Isola Trail Race, Italy — 23 km / 1,200 m D+ (+ prologue).

»S prenosom serija na Eurosport postavljamo nova merila seriji. S prenosom ostalih športnih prireditev je najbolj primeren partner za serijo GTWS in predstavitev trail teka širši množici. Skupaj bo to osem ure prenosa, od tega bosta dve uri posvečeni ženskim udeleženkam prireditve na finalni prireditvi v Italiji. Vse to nam bo omogočilo, da dvignemo priljubljenost tega športa.«, je povedal direktor serije GTWS Grégory Vollet.

»S prenosom serije GTWS pa bo vse skupaj še bolj zanimivo, da se prireditev udeležijo najboljši trail tekači iz celega sveta. Hkrati pa je to možno sporočilo tudi pokroviteljem, ki podpirajo vse te najboljše tekače. Vidnost trail teka ni bila še nikoli tako pomembna, kar smo s prenosom omogočili, da bo prišla slika tudi do drugih televizijskih mrež, kot so RTS (v Švici), ORF (v Avstriji), RAI (v Italii), iqIYI (na Kitajskem) in mnogih drugih. Slika bo v prihodnosti še bolj pomembna, prireditve pa bodo dobile večjo prepoznavnost,« je še pojasnil Grégory Vollet.


Značke: Tek na cesti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ