Golden Trail World Series z novimi prireditvami

Golden Trail World Series z novimi prireditvami
06.03.2024 AVTOR: Uredništvo, foto: GoldenTrailSeries

Koledar Golden Trail World Series 2024 dopolnjujejo štiri novi prireditve dve v Aziji, prva dirka na Poljskem in prva tovrstna dirka v ZDA.

Dvojna prva dirka v Aziji
Med velikimi novostmi v koledarju 2024 sta prvič dve dirki v Aziji: Japonska in Kitajska. "Tekmovalcev iz Azije je vedno več, trail tek pa je v Aziji, kot tudi drugod po svetu vedno bolj priljubljen," pojasnjuje Grégory Vollet. "Zato smo se odločili, da v koledar za leto 2024 vključimo dva azijska termina. Da bi zagotovili stroškovno učinkovitost potovanja, smo ta dva teka združili v dva tedna, tako kot potovanje v ZDA, kar pomeni, da se lahko dveh dogodkov udeležimo samo z enim potovanjem." Sezono 2024 bo tako 20. in 21. aprila odprla dirka Kobe Trail na Japonskem, nato pa se bodo atleti odpravili v Sečuan na drugo dirko sezone, ki bo potekala 27. in 28. aprila.

Poljska in evropsko potovanje
Tudi letos bo z namenom omejevanja medcelinskih potovanj v koledar GTWS vključena dirka na Poljskem - Tatra Sky Marathon -, ki bo atletom omogočila, da se udeležijo evropskega potovanja, podobno kot za ZDA in Azijo. "Ta dirka bo potekala teden dni po dirki Sierre-Zinal," pojasnjuje Greg Vollet. "Zaradi te dodatne dirke bo moral vsak športnik, naj bo evropski, azijski ali ameriški, v želji, da bi se uvrstil v finale, opraviti le en medcelinski polet."

Legendarne dirke
Medtem ko bo svetovna serija Golden Trail v koledar za leto 2024 dodala štiri nove dirke (dve v Aziji, eno na Poljskem in novo dirko v ZDA), bo serija seveda ohranila svoje velike legendarne dirke: Tretja dirka v sezoni bo Zegama-Aizkorri, mesec dni pozneje pa bo v Chamonixu sledil Maraton Mont-Blanc. Dolgoletna dirka Sierre-Zinal bo peta dirka sezone in bo skupaj z maratonom Tatra Sky na Poljskem vključena v evropsko potovanje.

Še več prenosov v živo!
Svetovna serija Golden Trail bo ob televizijskem uspehu leta 2023 (več kot 6 milijonov gledalcev si je na Eurosportu ogledalo veliki finale v Italiji, občinstvo pa je spremljalo tudi druge discipline, kot je svetovni pokal MTB) znova večkrat predvajana na Eurosportu, pa tudi na več kot 100 televizijskih kanalih po vsem svetu. "Skupno bomo na televizijskih kanalih predvajali štiri dirke, lani smo tri," pojasnjuje Grégory Vollet. "Cilj je zagotoviti še večjo prepoznavnost športnikov in športa!"

Veliki finale
Ker je v koledarju 8 dirk, pred finalom v skupno razvrstitev bo udeležencem upoštevanih štiri najboljše rezultate (v primerjavi s tremi v prejšnji sezoni). Po teh osmih dirkah bo 30 najboljših športnikov in športnic povabljenih na zaključno veliko finalno prireditev (cilj bo razkrit pozneje). "V letošnji sezoni smo povečali število prireditev in vključili Azijo," pojasnjuje Grégory Vollet. "Zato je bilo treba povečati število prireditev, ki štejejo za skupno razvrstitev, da se nivo med letom ne bi preveč razvodenel. Z uvedbo teh potovanj pa smo vsem športnikom omogočili, da opravijo dve dirki na enem samem potovanju. Tako bo zdaj večina od njih v svojih prizadevanjih za uvrstitev v finale lahko tekmovala na dveh kontinuiranih dirkah."
Po koncu standardne sezone se bodo športniki, uvrščeni izven prve trideseterice, še vedno lahko samostojno udeležili velikega finala, kot so to storili letos, in poskušali osvojiti dodatne točke ter se uvrstiti v kategorijo ELITES (končna trideseterica), da bi se kvalificirali za povabilo za naslednjo sezono.


Koledar GTWS 2024
20th April: Kobe Trail – Women’s race – 21km/1,615m V+ – Kobe, Japan.
- TV News + Asia Trip (Japan + China) 23’ Highlights on TV
21st April: Kobe Trail – Men’s race – 21km/1,615m V+ – Kobe, Japan.
- TV News + Asia Trip (Japan + China) 23’ Highlights on TV
27th April: Four Girls Mountain Trail – 21km/1,423 m V+ – Sichuan, China.
- TV News + Asia Trip (Japan + China) 23’ Highlights on TV
26th May: Zegama-Aizkorri – 42km/2,736 m V+ – Zegama, Spain.
- TV News + 23’ Highlights on TV + LIVE YOUTUBE
30th June: Marathon du Mont-Blanc – 42km/2,540 m V+ – Chamonix, France.
- TV News + LIVE TV (Eurosport + TV channels in over 100 countries)
10th August: Sierre-Zinal – 31km/2,200 m V+ – Sierre, Switzerland.
- TV News + 23’ Highlights on TV + LIVE YOUTUBE
17th August: Tatra Sky Marathon – 28km/1,770 m V+ – Kościelisko, Poland.
- TV News + LIVE TV (Eurosport + TV channels in over 100 countries)
14th September: Headlands – Women’s race – 28km/1,304 m V+ – Marin County, USA.
- TV News + 23’ Highlights on TV
15th September: Headlands – Men’s race – 28km/1,304 m V+ – Marin County, USA.
- TV News + 23’ Highlights on TV
22nd September: Mammoth Trail Fest – 26km/1,250m V+ – Mammoth Lakes, USA.
- TV News + LIVE TV (Eurosport + TV channels in over 100 countries)
17th to 20th October: Grand Final. Details of the race will be officially announced at a later date.
- TV News + LIVE TV (Eurosport + TV channels in over 100 countries)

Značke: Tek
Ključne besede:
GTWS
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ