Gore and Idrijo Kosoveljema - znani potniki za EP v Turčiji

Gore and Idrijo Kosoveljema - znani potniki za EP v Turčiji
05.06.2012 AVTOR: Uroš Buh
V nedeljo je na idrijskem potekala druga tekma letošnjega pokala v gorskih tekih.

Tudi letos so Gore nad Idrijo gostile tekmo slovenskega pokala v gorskih tekih, tokrat pa je preizkušnja štela še za državno prvenstvo v disciplini gor-dol. Hkrati s tem je veljala tudi za izbirno tekmo za prihajajoče evropsko prvenstvo, ki bo v začetku julija v Turškem Denizliju.

Kot smo izvedeli že v intervjuju z vodjo tekmovanja Klemnom Petričem pred samo tekmo, je bila proga letos sestavljena iz krajših krogov v obliki osmice, kjer je skupna višinska razlika obeh približno 160m, podlaga pa je bila tehnično manj zahtevna, saj je večinoma potekala po urejenih poteh. To je očitno ponovno zelo ustrezalo ‘povratniku’ na gorskotekaški sceni, najuspešnejšemu gorskemu tekaču zadnjih let v Sloveniji, Mitji Kosovelju. Mitja se je sicer letošnjo sezono intenzivno pripravljal za maratonski nastop in potencialno lovljenje A norme za nastop na olimpijskih igrah v Londonu, a je bil zaradi poškodbe primoran izpustiti nastop na katerem od spomladanskih maratonov v bližnji okolici. Namesto tega je na koncu nastopil v Radencih, kjer pa je bil prepuščen samemu sebi, brez narekovalcev ritma in konkurence, ter vročini, in željenega časa ni dosegel. Sedaj je svojo pozornost ponovno usmeril v gorski tek in po videnem v nedeljo, bo zagotovo prvi slovenski favorit v Turčiji. Med člani je osvojil zanesljivo prvo mesto, potem ko je 9,6km progo premagal s časom 34:47. Na drugem in tretjem mestu sta se znašla - letos očitno zelo izenačena - Peter Lamovec(36:45) in Gašper Bregar(36:49). Kot četrti je v cilj prišel Simon Alič, peti pa je bil vsestranski Peter Kastelic.

Pri ženskah je šla na 6,3 km progi zmaga še bolj zanesljivo v roke Mateje Kosovelj(26:54), ki bo prav tako zanesljiva potnica in verjetno glavni adut Slovenije na evropskem prvenstvu v juliju. Tokrat je s triminutnim naskokom prehitela drugouvrščeno Nejo Kršinar(29:32), tretja pa je bila na koncu Špela Zupan(31:12), sicer zmagovalka nedavnega teka na Blegoš. Medtem ko pri moških v Turčijo potujejo prvi štirje, pa velja to zaenkrat - zaradi velikih zaostankov - pri ženskah le za prve tri.

 

Več rezultatov si lahko ogledate na organizatorjevi uradni strani.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ