Gorski tek na Grintovec: glavni prireditveni prostor letos v Piknik centru pri Jurju!

Gorski tek na Grintovec: glavni prireditveni prostor letos v Piknik centru pri Jurju!
25.07.2013 AVTOR: Matej Zalar
Do včerajšnjega dne se je prijavilo že 254 tekačev iz 14-ih držav.

Za tekmovalce nujne predprijave
Nujne so predprijave, ki so odprte do sobote, 27. 7. 2013. Razpis najdete tukaj.
Več o zgodovini in trasi teka si lahko preberete med Izleti.
O Grintovcu smo pisali tudi na spletni strani www.naprostem.si.

V teh dneh potekajo še zadnje priprave na 15. Gorski tek na Grintovec, ki tudi letos šteje za točkovanje WMRA Grand Prix. Na 9,6 kilometrov dolgi progi s 1957 metri višinske razlike se bodo tako tudi letos pomerili najboljši gorski tekači na svetu.

Tudi letos bo vroče
Seveda bo nastopila tudi večina najboljših slovenskih gorskih tekačic in tekačev, med glavnimi favoriti med moškimi pa sta lanski zmagovalec Azerya Teklay in italijanski reprezentant Alex Baldaccini, lanski zmagovalec finalne tekme WMRA Grand Prix na Šmarni gori. Tam je v zadnjih metrih premagal prav Teklaya, ki se mu bo tokrat želel oddolžiti, obenem pa Eritrejec naskakuje tudi rekordni čas Novozelandca Jonathana Wyatta iz leta 2006 (1:15:43). Na roko mu bo šla po vremenski napovedi sodeč suha proga, a po drugi strani lahko pričakujemo visoke temperature in soparno ozračje v spodnjem delu proge, še posebej zato, ker v soboto niso napovedane nevihte.

Prireditveni prostor tokrat pri Jurju
Doslej je bil glavni prireditveni prostor v Domu v Kamniški Bistrici, letos pa so ga organizatorji premaknili nekaj metrov nižje ob Kamniško Bistrico, v dobro znani Piknik center pri Jurju. Tam bodo potekale vse dejavnosti v zvezi s tekom: prijava, vračanje startnih številk in razglasitev rezultatov ob 15. uri. Start ostaja na istem mestu kot v preteklih letih, torej pri Domu v Kamniški Bistrici.

V Piknik center pri Jurju zavijemo levo tik pred mostom čez Kamniško Bistrico. Križišče bo označeno, v pomoč pa bodo tudi redarji.

Prilagamo še videoposnetek z lanskoletnega teka:

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ