Gorski tek na Krvavec

Gorski tek na Krvavec
07.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Mejnik na strmi progi je postavil Simon Novak: 37:40.

V soboto, 4. julija so množice drvele na morske plaže, 42 tekačic in tekačev pa se je podalo na bolj naporno pot do Plaže na Krvavcu, kjer so bili v sončnem vremenu nagrajeni z zmernimi temperaturami.

Skoraj hitrejši od kabinske žičnice
4,5 km dolga proga s 1000 metri višinske razlike se začne pri spodnji postaji kabinske žičnice in po cesti vodi do prvega odcepa, kjer zavije na makadamsko pot. Že po 300 metrih pa se začne planinska pot, ki vodi mimo spomenika na Davovcu in zgornje postaje žičnice do cilja na Plaži. Zmagovalec Simon Novak jo je pretekel tako hitro, da so ga organizatorji, ki so se na vrh odpeljali s kabinsko žičnico komaj prehiteli. Čas 37:40 je vsekakor fantastičen dosežek, ki za naslednja leta obeta trd boj za rekordni čas. Med šestimi predstavnicami nežnega spola je v cilj najhitreje pritekla 18-letna mladinka Pia Bedene, ki je s časom 47:52 dosegla tudi sedmi najboljši čas absolutno.

Svojevrsten zmagovalec je bil tudi Aleš Presetnik, ki je za pot do cilja potreboval največ časa (1:26:04). A če vemo, da je star šele 15 let in da gorski tekači njegovih let tečejo na precej krajših progah, vsekakor ne gre za slab dosežek in upati je, da mu bo Gorski tek na Krvavec dal elan za naslednje uspehe.

Organizatorji upajo, da se bodo s tekmovalci na Krvavcu srečali tudi prihodnje leto, že zdaj pa je znan tudi datum drugega teka Trail Golte, ki ga 28. in 29. maja spet organizirajo kot dvodnevni dogodek.  

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ