Je čas za novo slovensko medaljo na mladinskem SP?

Je čas za novo slovensko medaljo na mladinskem SP?
08.07.2018 AVTOR: L. Z.
Med kandidati za medalje v finskem Tampereju sta troskokašica Eva Pepelnak in metalec diska Kristjan Čeh.

Na atletskem mladinskem svetovnem prvenstvu (do 20 let) v Tampereju na Finskem, ki bo med 10. in 15. julijem, sta slovenska kandidata za medalje Eva Pepelnak v troskoku in Kristjan Čeh v metu diska, poroča STA.

Na čelu enajstčlanske slovenske atletske reprezentance v Tampereju bo ljubljanski trener Albert Šoba. "Že lani sem vodil ekipo na SP v Keniji in polovica tiste ekipe bo tekmovala tudi na Finskem. Generacija, rojena med letom 1999 in 2002, me spomina na tisto med letoma 1977 in 1981, ki je bila nato izjemna tudi v članski konkurenci. Toda to čaka še veliko dela do članske kariere, saj je razlika med mladinsko in potem člansko izjemno velika. Pepelnakova in Čeh sta kandidata za medalji, veliko pa bo odvisno od psihične pripravljenosti. Ta je v ključnih trenutnih pomembnejša od fizične, " je dejal Šoba.

Ptujčan Čeh je v Tarragoni, kjer so se konec tedna končale sredozemske igre, v metu diska vrgel 62,03 metra in se zelo približal članski normi za letošnje EP v Berlinu. Nov osebni rekord je bil dovolj za srebro. Trenutno je drugi po najboljših izidih sezone na svetu med mladinci z lažjim orodjem. Eva Pepelnak, šesta lani na SP za mlajše mladince (do 18 let) v Keniji, je bila leta 2016 na EP za mlajše mladince v Tbilisiju v troskoku srebrna.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ