Julian Alps Trail Run by UTMB – Kranjska Gora, prijave odprte

Julian Alps Trail Run by UTMB – Kranjska Gora, prijave odprte
13.01.2023 AVTOR: Sporočilo za javnost, Foto. Peter Koren

Julian Alps Trail Run by UTMB je največja slovenska trail tekaška prireditev, ki je lani zabeležila kar 2200 prijav iz 55 držav sveta.

Letos pa bi organizatorji radi naredili še korak naprej, tako da pričakujejo kar 3000 tekačev in približno 7000 obiskovalcev iz približno 60 držav sveta.

V izbrani družbi 34 največjih svetovnih dogodkov

Julian Alps Trail Run by UTMB

je edina slovenska prireditev, ki je del elitne svetovne serije UTMB World Series. To prireditev postavlja ob bok največjim trail tekaškim prireditvam na svetu, kot je na primer Ultra-trail du Mont-Blanc v Franciji in Western States Endurance Run v ZDA, na katere se prijavi tudi več deset tisoč tekačev in tekači za udeležbo potrebujejo tudi srečo v žrebu.

S tem, ko je dogodek del svetovne serije, je to tudi odlična promocija Julijskih Alp in Slovenije kot odlične destinacije za trail tek in ostale aktivnosti v naravi. Serija je namreč združuje največje dogodke po celem svetu in tako tudi pritegne tekače z vsega sveta. Letos bo tako na dogodek predvidoma prišlo kar 2000 tujih tekačev in približno 4500 spremljevalcev iz vseh celin sveta.


6 razdalj s kraljevsko 170 km traso okoli Julijskih Alp


Trase dogodka povezujejo mnoge destinacije znotraj Julijskih Alp. Tako kraljevska 170 km trasa I Feel Slovenia Ultra Trail Julian Alps poveže Dolino Soče, Bled, Žirovnico, Jesenice in Kranjsko Goro. Tekači pa morajo v 170 km premagati še za približno en Mt. Everest vzpona (približno 8500 m vzpona).

Poleg 170 km trase imajo tekači na voljo še 100 km traso s štartom iz Radovljice, 60 km traso s štartom iz Žirovnice ter 25, 15 in 10 km krožne trase v Kranjski Gori. Letošnja novost je krožna 25 km trasa v Kranjski Gori, ki bo odkrila mnoge prekrasne skrite kotičke v glavni destinaciji dogodka.


Tekači bodo v tekaškem koraku povezali največje bisere znotraj Julijskih Alp
Dogodek poveže nekatere največje bisere Julijskih Alp, tako bodo na svoji poti po Dolini Soče tekli ob smaragdni reki Soči in obiskali tudi najnižjo točko Triglavskega narodnega parka - Tolminska korita.
Vmes ne bo manjkalo prekrasnih razgledov na najvišjo slovensko goro Triglav in ostale vrhove Julijskih Alp. Tekači pa bodo na svoji poti občudovali tudi Bohinjsko jezero, ki je vidno malce bolj iz daljave ter povsem od blizu še Blejsko jezero.
Najlepši del trase pa zagotovo predstavlja veličastni greben Karavank, kjer jih čaka tudi vzpon na najvišjo točko – Stol. Prav greben Karavank je verjetno največji slovenski biser s področja trail teka, saj ponuja prekrasne razgledne stezice preko Golice, Hruškega vrha, Dovške babe itd.


Vse trase pa se končajo v glavni destinaciji – Kranjski Gori.


Prijave so že odprte! >>>


Prijave so se odprle v prvih dneh januarja. Dogodek je veliko zanimanje požel že v predprijavah, kjer so organizatorji zabeležili kar
2500 predprijav, kar pomeni, da se bodo nekatere razdalje zagotovo kmalu zapolnile. Za vse ljubitelje teka bo pravi naslov za prijavo spletna stran trailrun.si, kjer boste našli tudi mnoge druge informacije.


Luka Hren, organizator dogodka: "Izredno veseli smo, da smo znova del največje svetovne serije v svetu trail teka in tako Slovenijo postavljamo na svetovni zemljevid v tem športu. Se pa zavedamo, da je to tudi zelo odgovorna naloga, saj je treba prireditev postaviti v skladu z najvišjimi standardi, ki jih pričakujejo tako domači kot tuji tekmovalci. Za letos smo si zadali še nekaj posebnih nalog, saj želimo nadaljevati tudi z družbeno odgovornim projektom urejanja poti, kjer potekajo trase dogodka. Poleg tega pa za letos pripravljamo tudi večje število brezplačni tekaških druženj za domače ljubitelje teka. In čeprav je šele januar, mi že zdaj intenzivno pripravljamo stvari za septembrski dogodek."


Več informacij: https://trailrun.si

Značke: Tek
Ključne besede:
tek v naravi
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ