Kaj morate vedeti preden najamete osebnega trenerja

Kaj morate vedeti preden najamete osebnega trenerja
15.08.2018 AVTOR: A. T., Foto: Reebok/ Facebook

Si želite najeti osebnega trenerja, ki vam bo pomagal doseči zastavljene tekaške cilje, a ne veste, kako najti pravega? Naj vam bodo naši nasveti pri tem v pomoč ...

Določite svoje cilje
Prvi korak na poti do tega, da najdete pravega osebnega trenerja zase in za vaše potrebe je, da določite svoje cilje. Bi radi trenirali za to, da kaj dosežete ali le za to, da boste v dobri formi? Ko boste to vedeli, boste tudi vedeli kakšnega trenerja iskati.

Koliko denarja ste pripravljeni odšteti
Osebi trenerji niso poceni, sploh ne tisti, ki so pri svojem delu uspešni. Zato je tukaj spet zelo pomembno, kaj si želite in seveda, koliko denarja ste za to pripravljeni odšteti.

Naj vas znano ime ne zavede

V javnosti poznano ime se morda res dobro sliši, a to še ne pomeni, da si boste tako zagotovili tudi najboljšega trenerja. Morda bo nekdo, ki ni tako znan še veliko boljši, a za to, da ga boste našli, si boste morali vzeti čas in dobro raziskati ponudbo trenerjev na trgu.

Preverite, ali so za to delo res usposobljeni
Na trgu je veliko tudi samooklicanih strokovnjakov za tako in drugačno vadbo, zato previdnost ne bo odveč. Preden se za nekoga odločite, preverite, kje se je za delo trenerja usposabljal, kje je delal oziroma dela in kakšne so njegove reference.

Povprašajte jih za kaj so specializirani
Le to, da je nekdo osebni trener, še ne pomeni, da je tudi primeren za to, da vam bo lahko pomagal pri doseganju vaših želja in ciljev. Nekateri trenerji so namreč specializirani na določena področja (npr. oblikovanje telesa, izguba telesne maščobe, itd.), zato boste morali poiskati takega, ki je specializiran na vaše področje, na primer tek na dolge proge.

Ugotovite ali se ujemata
Trener je lahko še tako super in fajn, a če med vama ne bo prave energije, ne bo nič. Zato, preden sklenete dogovor z njim, preverite, ali se ujameta in vama je družba drug drugega prijetna.

Pogovorite se z njimi
Dober trener se bo pred pripravo kakršnegakoli programa pogovoril z vami. To pomeni, da vas bo povprašal po tem, kako ste do sedaj trenirali in koliko, kaj in koliko jeste, ali ste bili poškodovani in kje itd. Povprašal pa vas bo tudi, ali imate morda kakšne zdravstvene težave ter ali jemljete zdravila, saj vse to lahko vpliva na to, kako intenzivno lahko trenirate.

Preverite ali napredujete
Ko boste nekaj tednov vadili z osebnim trenerjem, preverite ali se spremembe že kažejo in v kakšni meri. Ste z njimi zadovoljni ali ne? Ste zadovoljni s treningom in seveda vašim trenerjem? Če temu ni tako, je čas za resen pogovor s trenerjem ali pa morda celo čas za iskanje novega trenerja.

Povzeto po: 8 Things You Should Know Before Hiring a Personal Trainer, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ