Kako teči v vročih poletnih dneh

Kako teči v vročih poletnih dneh
22.07.2018 AVTOR: Tina Ambrožič
Vas vročina ovira pri teku? Da vam bo v prihodnje lažje, upoštevate naše nasvete ...

Tecite zgodaj zjutraj ali pozno popoldne oziroma zvečer
Če vas toplota moti ali celo ovira pri teku, potem tecite zgodaj zjutraj ali pozno popoldne oziroma zvečer, ko so temperature nižje, ozračje pa bolj prijetno.

Zamenjajte oblačila
Za tople dni si je potrebno nabaviti športna oblačila, ki so tanka, dihajo in zakrivajo čim manj telesa, saj vam bo le tako manj vroče, tek pa bo lažji in prijetnejši.

Ne pozabite na kapo
Pred soncem in sončno svetlobo se lahko zaščitite tako s sončnimi očali, kot tudi s kapo. Slednja vam bo prišla prav tudi v primeru, da vas ujame dež.

Dajte si čas
Na tople dneve se ne boste prilagodili čez noč, zato si vzemite čas.

Prilagodite tempo teka
V poletnih dneh boste težko podirali rekorde, saj je za telo dovolj velik napor že toplota. Zato se raje osredotočite na to, da tečete in v teku uživajte, po potrebi pa hitrost in zahtevnost teka prilagodite razmeram.

Tecite v družbi
Če se v teh dneh na tek težko spravite sami si poiščite družbo. Ne le, da boste lažje šli čez vrata, tudi trening bo hitreje minil.

Poskrbite, da boste zaužili dovolj tekočine
Ko je toplo se več potimo, s tem pa izgubljamo tekočino in za telo zelo pomembne minerale. Vse to pa lahko hitro privde do dehidracije, ki je za telo še kako nevarna. Da bi se temu izognili, pijte ves dan po malem, po treningu pa vnos tekočine povečajte. Po potrebi pa uživajte tudi napitke z vsebnostjo mineralov in elektrolitov.

Prehranjujte se zdravo
Tudi zdrava hrana je pomembna za to, da se počutite dobro, polni energije in v formi za treninge. Zato pazite, kaj vnašate v svoje telo.

Vzemite si čas za počitek
Po napornih treningih se morate spočiti, vsaj enkrat tedensko tako, da šport date na stran in počivate. Telo vam bo hvaležno.

Prirejeno po: Help! I Can ’t Stand Running in the Heat?, ki je dostopen tukaj.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ