Kako teči varno s slušalkami in glasbo v ušesih

Kako teči varno s slušalkami in glasbo v ušesih
02.02.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Radi tečete s slušalkami v ušesih? Potem si preberite, na kaj morate paziti, da bo vaš tek ne le prijeten, ampak tudi varen.

Glasba vam ne le popestri vadbe, ampak vas tudi motivira, da trenirate še bolje in bolj zavzeto. Prav zato nekateri tečai brez glasbe preprosto ne morejo in se le s slušalkami v ušesih odpravijo na tek. A tek, pri katerem ne slišite svoje okolice, je lahko tudi nevaren. Razlogov za to je več, od prometa do živali ali neznancev, ki lahko izkoristijo vašo nepozornost. Da bi to preprečili, si preberete, kako boste kljub slušalkam in glasbi v ušesih tekli varno:

1. Tecite ob strani ceste ali po kolesarskih poteh, saj boste tam bolj varni.  

2. Tecite tako, da boste videli avte in druge udeležence v prometu prihajati proti sebi, saj se jim boste tako lažje in hitreje izognili.

3. Ko boste tekli po področjih, kjer je veliko prometa ali ljudi, zmanjšajte glasnost in si eno slušalko iztaknite iz useš, da boste lahko slišali dogajanje okoli sebe.

4. Če tečete po samotnih poteh, naj glasba ne bo preglasna, še bolj pa bo, če boste v ušesih imeli le eno slušako. Tako boste delno pozorni tudi na dogajanje okoli sebe in se tudi izognili morebitnim neprijetnostim.

5. Četudi glasbo obožujete in si teka brez nje ne morete predstavljati, si kdaj pa kdaj privoščite tudi tek brez njih. Še najbolje bo, če boste to storili takrat, ko boste tekli v naravi. Zvoki naravne znajo namreč biti ravno tako očarljivi, če ne še bolj, kot glasba. Obenem pa se bodo tako spočila tudi vaša ušesa.


Vir: 3 tips to run safe with headphones 

Značke: Trening, Oprema
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ