Kako ustrezno očistiti tekaške copate

Kako ustrezno očistiti tekaške copate
25.04.2018 AVTOR: Tina Ambrožič
Vas je med tekom zaneslo na blatna brezpotja, pa zdaj ne veste, kako očistiti blato s tekaških copat? Poskusite takole ...

Začnite na začetku: Blato boste s copat najlažje odstranili s pomočjo stare zobne ščetke ali kakšne druge krtačke. Nato pa copat očistite še s pomočjo vlažne krpe.

Vložke operite posebej: Vložke odstranite iz copatov in jih operite posebej. Če so uničeni, poškodovali ali močno skrbijo, pa si raje nabavite nove.

Vezalke operite ali zamenjajte: Tudi vezalke je najbolje oprati posebej, če madeže ne morete odstraniti, pa jih si nabavite nove.

Odstranite madeže: Pri odstranjevanju madežev ponovno vzemite v roke zobno ščetko ter jih z mlačno vodo in s pomočjo naravnega detergenta nežno zdrgnite. Ko bodo copati čisti pa jih ne pozabite dobro sprati, da odstranite čistilo.

Posušite jih!: Mokrih copat ne sušite v bližini grelcev ali na soncu, saj to lahko vpliva na njihovo obliko. Vanje dajte časopisni papir in jih pustite, da se posušijo na zraku. Papir bo ne le vpil tekočine, temveč tudi pripomogel k temu, da bodo copati obdržali obliko.

Povzeto po: The right way to clean your running shoes, ki je dostopen tukaj.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ