Kar je preveč je preveč: Turkinji doživljenjski suspenz (VIDEO)

Kar je preveč je preveč: Turkinji doživljenjski suspenz (VIDEO)
23.09.2017 AVTOR: L. Z.
Asli Cakir Alptekin je na olimpijskih igrah v Londonu osvojila zlato odličje, po tretjem padcu na dopinškem testu pa je konec njene kariere.


Umazani finale žensk na 1.500 metrov na olimpijskih igrah v Londonu: poleg Asli Cakir Alptekin je bila suspendirana tudi srebrna Turkinja Gamze Bulut.

Istanbul - Turška atletska zveza je danes doživljenjsko prepovedala nastopanje tekačici Asli Cakir Alptekin, nekdanji olimpijski prvakinji iz Londona 2012. To medaljo so ji zaradi dopinških prekrškov v preteklosti že vzeli, a Turkinje to ni spametovalo. Vzrok zadnje prepovedi je še en pozitiven dopinški test, že tretji v karieri.

Asli Cakir Alptekin je Mednarodno športno razsodišče avgusta 2015 dosodilo osem let prepovedi nastopanja, a se je – kako redko videno – na odločbo pritožila in – kako redko videno – uspela. Kazen so ji zmanjšali za polovico.

Danes pa so očitno vendarle ugotovili, da Turkinji ni več pomoči. Kot poroča tamkajšnja agencija Anadolu, je namreč 32-letnica še enkrat padla na dopinškem testu, zato so se na zvezi odzvali z najstrožjo kaznijo.

Njena umazana zgodovina sega že v mladinske kategorije. Leta 2004 so jo, ko je bila še mladinka, že kaznovali z dvema letoma prepovedi nastopanja.

Vse dosežke atletinje od 29. julija 2010 so po odkritju dopinga izbrisali, tudi zlato na evropskem prvenstvu 2012, s tem pa tudi vse nagrade, medalje, točke in denarne nagrade, a vprašanje je, koliko športnic je bilo zaradi tega oškodovanih.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ