Katere tekaške prireditve so odpovedane?

Katere tekaške prireditve so odpovedane?
11.03.2020 AVTOR: K. R., foto: Juraj Varga, Pixabay

Koronavirus je posegel tudi v tekaški svet. Odpovedanih je nekaj prireditev; pri nas in v tujini.

Odpovedi se vrstijo ena za drugo.

Mnogi organizatorji preventivno odpovedujejo prireditve. Katere prireditve so odpovedane oz. preložene?

Šmarješki tek

Hop na grad 

Mali Kraški maraton - prestavljen na 2021, na voljo bo Virtualni maraton

Maraton Savinja - prestavljeno na 2021

Podbrdo Trail Running festival - prestavljeno na 2021

Nočni tek Kranj

Velikonočni tek

Bela Krajina trail

Bela Krajina trail je prestavljen na naslednje leto. "Dragi naši TRAIL navdušenci – Bela krajina Trail je prestavljen na 1.5.2021. Verjetno nam ni potrebno dodatno pojanjevati vzrokov. Smo ostajali optimistični do zadnjega. Vsi tekači, ki ste že poravnali štartnino, se vam seveda upošteva za naslednje leto, lahko pa vam jo povrnemo."

Spartan Race Slovenia

KBK Trail - odpovedano

Kriška gora Trail - odpovedano

Pohod - Pot ob žici in Tek trojk - odpovedano

Wings For Life Worlds Run - možen bo tek z aplikacijo

Prireditev je odpovedana - "Še vedno lahko tečete sami z aplikacijo Wings for Life World Run 3 maja - kjerkoli že ste. Glejmo naprej z optimizmom in uživajmo v teku. Ostanite z nami."

Parenzana Marathon - prestavljeno

Run4motion

Najnaj21

20. Tek na Slivnico

Afroditin tek - odpovedan

Dragi tekači. Zaradi pandemija COVID-19 smo sprejeli odločitev, da 4. Afroditin tek s Štajerskim valom prestavimo na naslednje leto. Ostanite zdravi v svoji koži, se vidimo 5. junija 2021. Že vplačane štartnine veljajo za naslednje leto. Za dodatne informacije se obrnite na: info@stajerskival.si."

Ultra trail vipava Valley

Pozdravljeni tekači! Leto 2020 je leto, katero si bomo zapomnili po izrednih razmerah zaradi Coronavirusa 19 in vseh njegovih posledicah, ki so spremenila svet in naš vsakdan.

"V Ultra Trail Vipavska dolina nas je novica o splošni prepovedi organizacije dogodkov, prepovedi gibanja prebivalstva ter ukinitvi mednarodnih letov, doletela sredi priprav na 6. dogodek UTVV Slovenia v maju 2020. Veliko stvari je že pripravljeno in organizirano za dogodek, ki bi se moral odviti čez 1 mesec in pol, vendar smo sedaj primorani vse ustaviti in odpovedovati številne dogovore in rezervacije storitev, ter že potrjene svetovno znane tekače. Lahko verjamete, da je za organizacijsko ekipo, ki že 6. leto zapored entuziastično pripravlja ultra tekaški dogodek UTVV, najtežeje sprejeti dejstvo, da dogodka ne bo mogoče izvesti kot smo predvideli. Razmišljali smo o možnih scenarijih v letu 2020, vendar smo se odločili za odpoved glavnega dogodka UTVV Slovenia 2020."

HOP NA GRAD - prestavljen

"Zaradi razglasitve pandemije koronavirusa in resne situacije v Sloveniji, smo bili žal prisiljeni HNG4 prestaviti dlje v prihodnost. Novi datum je nedelja, 14.6.2020 Do takrat pazite nase, omejite družabne stike in se raje družite z naravo, svoje zgodbe pa lahko delite z vsemi preko #hopnagrad"

Savinjska trail - odpovedan

Organizatorji tekaške prireditve Savinjska trail 2020 so zaradi trenutnih razmer z širjenjem covidom-19 odpovedali izvedbo, ki bi morala biti v nedeljo 19. aprila. V okviru te prireditve bi izpeljali tudi državno prvenstvo v gorskih tekih v disciplini gor - dol. Po premisleku so glede na negotove razmere odpovedali tudi možnost prireditve na rezervni majski termin. Sklep o nadomestnem prireditelju državnega prvenstva gor - dol 2020 bo sprejeta v aprilu ali maju.

Blaguški tek - prestavljen

"Pozdravljeni člani/ce, podporniki, prijatelji, sledilci in ostali. Tudi mi se pridružujemo tako, kot vsa Slovenija s pozivom, da se maksimalno izolirate. V teh težkih časih, ki so v naši državi in drugod po svetu je maksimalno pomembno se vsi vedemo odgovorno in dosledno upoštevamo navodila, saj lahko prav vsak od nas POMEMBNO prispeva k zajezitvi novega #koronavirusa.Ker vso stvar jemljemo izredno resno smo poiskali nadomestni termin za naš 18. Blaguški tek in ga prestavili na soboto, 26.9.2020, da bi v največji možni meri poskrbeli tako za vaše kot naše zdravje. "

Športno društvo VIDEM

Tek Petra Levca Trzin - prestavljen

"Ob nejasni prihodnosti, ki jo narekuje pandemija COVID-19, smo sprejeli odločitev, da Tek Petra Levca prestavimo na soboto, 26.9.2020. Odločitev o premiku je bila težka, a soglasna – tvegati namreč ne želimo niti enega tekača! Vsi tekači, ki ste že poravnali startnino, vendar vam nov termin ne ustreza, nam prosim sporočite na e-pošto trzinsportnodrustvo@gmail.com, da se dogovorimo za vračilo."

Maraton treh src - odpovedano

"40. Maraton treh src prestavljen v 2021 Ob nejasni prihodnosti, ki jo narekuje pandemija COVID-19, smo sprejeli odločitev, da jubilejni Maraton treh src prestavimo na soboto, 15. maja 2021. Odločitev o premiku je bila težka, a soglasna - tvegati namreč ne želimo niti enega srca!
Vsi tekači, ki ste že poravnali startnino, boste v kratkem dobili e-pošto z informacijami glede vračil le teh.
Za dodatne informacije smo dosegljivi na info@maraton-radenci.si.
Z organizacijo bomo nadaljevali takoj, ko bo možno, saj želimo, da je 40. Maraton treh src zares nepozabno doživetje!
Hvala, ker ste z nami!"

Jošt trail - odpovedano

"Žal vam sporočamo, da smo zaradi razmer v zvezi s pandemijo virusa ODPOVEDALI letošnji Jošt trail. Se vidimo v naslednjem letu."

Najlepši in najtežji mali maraton - odpovedano

"[OBVESTILO] Drage tekačice, tekači, Žal smo bili organizatorji NajNaj21, zaradi povečane nevarnosti za širjenje in prenos novega koronavirusa in v skladu s priporočili glede izvedbe prireditev, primorani Najlepši in najtežji mali maraton, 28. marca 2020, odpovedati. Trenutno še iščemo najboljšo možno rešitev za vas in za nas, zato vas bomo o morebitnem nadomestnem terminu in vseh s tem povezanih korakih obvestili, ko se situacija nekoliko umiri. Do takrat pa poskrbite zase in za svoje bližnje, ostanite zdravi ter upoštevajte navodila NIJZ. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in upamo, da se čim prej srečamo! Lep pozdrav, Ekipa NajNaj21"

Velikonočni tek

"Žal v vsej nastali situaciji, ki je zajela ne le Slovenijo in Evropo, ampak praktično cel svet, naš dogodek ne more biti izjema. Vse prireditve in zbiranja so prepovedana in nestrpno čakamo, da se situacija čim prej umiri. Seveda sta zdravje in varnost na prvem mestu, vsled tega sledimo navodilom pristojnih institucij. Zato žalostno objavljamo, da je dogodek planiran za 29. marec prestavljen na kasnejši datum, torej nedeljo 10. maj."

Tek po ulicah Tržiča - prestavljen

Organizatorji so zapisali: "Začetek serije Gorenjska, moj planet, ki je bil predviden za 28. marca, je prestavljen. Tek po ulicah Tržiča bo izveden 3. oktobra, v zvezi z ostalimi teki pa se bomo odločali glede na razmere. Pazite nase in na vse okrog sebe in spet tečemo takoj ko bo mogoče!"

Ruški Vetrov tek

Tek po Šmarskih bregih - odpovedan

Povežimo soline 2020 - odpovedan

Organizatorji so zapisali: "Tek Povežimo soline 2020, ki bi moral biti v nedeljo, 15.3.2020 JE ODPOVEDAN oz. PRENESEN NA KASNEJŠI DATUM ‼️ Na www.skid.si preberite, kaj lahko naredite s štartno številko oz. plačano štartnino."

Pot ob žici in Tek trojk

Prireditev še ni odpovedana ali prestavljena, vendar pa organizatorji naprošajo, da počakate s plačilom: "Dragi tekači! Glede na situacijo, ki trenutno vlada, prosimo, da počakate s plačilom prijavnine na letošnji Tek trojk. Ko bo znano kaj več, vas bomo obvestili. Hvala za razumevanje. Do takrat pa bodite čim več na svežem zraku!!!"

Maraton Treh Src - Začasno ustavljene prijave

Organizatorji so zapisali: "Naše 40. obletnice smo se neskončno veselili, a zdravje predstavlja trenutno najpomembnejše srce, drugo smo rezervirali za upanje in tretje "šparamo" za naslednje leto. Organizatorji razumemo resnost situacije, ki jo budno spremljamo in skladno z razvojem dogodkov pripravljamo različne možne scenarije. Ostanite zdravi. Organizacijski odbor Maratona treh src"

19. Ormoški polmaraton - prestavljen na 6. 9. 2020

13. Pomladni tek - odpovedan

Organizator je sporočil: "V skladu z uredbo in priporočili v zvezi z novim korona virusom vas obveščamo, da je 13. Pomladni tek (sobota, 21.3.2020) pa PRESTAVLJEN na kasnejši termin."

25. tek k sv. Primožu nad Kamnikom - odpovedan

Odpovedan je tek k Sv. Primožu, ki bi bil sicer 28. 3. 2020. Nov termin še ni znan.

Mali Kraški Maraton - prestavljen

Nov datum 20. Malega kraškega maratona je 7. junij 2020. Program prireditve ostaja nespremenjen, nekoliko spremenjan pa bo urnik, ki bo prilagojen pričakovanim višjim temperaturam. Organizator je zapisal: "Spoštovani, zaradi izjemnih razmer v naši državi in tudi širše, zlasti v nam bližnji Italiji, smo primorani jubilejno 20. izvedbo Malega kraškega maratona prestaviti. Tekaške prireditve na Krasu tako ne bomo organizirali 22.3.2020, kot je bilo sprva predvideno, temveč v nedeljo 7.6.2020. Zavedamo se, da smo odgovorni za preko 2.500 prijavljenih tekačev in tekačic, za preko 150 članov osebja in prostovoljcev, za več kot sedemsto otrok na otroških tekih in za številne druge obiskovalce, ki na dan maratona obiščejo Sežano. Zato je, tudi po včerajšnjem sprejetem sklepu Sveta za nacionalno varnost, to edina smiselna odločitev. Obenem je v preteklih dneh za nameček v veljavo stopila tudi prepoved organiziranja vseh športnih prireditev v Italiji, del trase Malega kraškega maratona pa poteka preko italijanskega ozemlja. Vse doslej evidentirane prijave tekačev in tekačic bodo samodejno prenesene na 20. Mali kraški maraton, ki bo v nedeljo 7.6.2020. Vsi tisti, ki jim ta datum ne ustreza, naj nam to sporočijo na odjava@kraskimaraton.si."


Kokoš trail (15. 3. 2020) - odpovedano

Organizatorji so zapisali: "Kokoš Trail zaenkrat odpovedana. Prestavljena bo na drug termin, nov datum sporočimo kmalu.
Žal se lahko glede na direktivo pridružimo le vsem drugim prireditvam, ki so že odpovedane. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Že prijavljenim prijave avtomatsko veljajo za nov datum.Previdno, a brez panike, potrudili se bomo, da varno organiziramo odlično izdajo Kokoš Trail-a"


Istrski maraton - prestavljen

Nov datum prireditve Luka Koper 7. Istrski maraton je 10. in 11. oktober 2020. Vse tri tekaške razdalje bodo potekale po enakih trasah, kot je predvideno, centralno prizorišče bo ravno tako v Ankaranu, v Adria Ankaran Hotel & Resort.

Vse tekačice in tekače obveščamo, da so njihove dosedanje prijave avtomatsko prenesene na nov datum prireditve. Tekači, ki jim nov datum ne ustreza, se lahko odjavijo do vključno 10. aprila 2020 z e-pošto na info@istrski-maraton.si. Vse tudi obveščamo, da so za nov datum še možne prijave po znižani prijavni ceni 2. prijavnega roka.

Vse dodatne informacije bodo na voljo v naslednjem tednu tudi na spletni strani prireditve www.istrski-maraton.si..

Organizacijski odbor Istrski maraton




Tek zdravja - prestavljen

Organizatorji so zapisali: "Spoštovana tekačica, spoštovani tekač, zaradi izjemnih razmer v naši državi in tudi širše smo se odločili, da je najbolje izvedbo dogodka »2. Tek zdravja« prestaviti. Glede na dejstvo, da smo v obdobju zajezitve širjenja virusa COVID-19 smo se v organizacijskem odboru odločili, da prireditve ne bomo organizirali 29. 3. 2020 kot je bilo sprva predvideno, temveč v soboto, 10.10.2020. Prednost pred organizacijo zgoraj omenjenega dogodka smo v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor, zaradi skrbi do pacientov in nenazadnje nas samih, namreč podali izvajanju naše primarne dejavnosti, to je skrb za zdravstveno varstvo na primarni ravni. Skladno s sklepom Sveta za nacionalno varnost se vsi športni dogodki in druge prireditve, na katerih je več kot 500 udeležencev, izvedejo brez gledalcev. Priporočila so, da zaradi povečanega epidemiološkega tveganja organizatorji razmislijo tudi o smiselnosti prireditev z manjšim številom ljudi. Vse doslej evidentirane prijave tekačic in tekačev bodo samodejno prenesene na nov termin, ki bo v soboto 10.10.2020."

Londonski maraton

Bostonski maraton

Tudi Bostonski maraton je prestavljen na 14. 9. 2020, "Zahvaljujemo se vsem našim udeležencem, prostovoljcem, gledalcem in navijačem za trenutno podporo in razumevanje. Gre za hitro razvijajoče se razmere in vemo, da bo veliko vprašanj, v prihodnjih dneh pa bomo zagotovili dodatne informacije. Za več informacij obiščite našo spletno stran, baa.org. "


Dunajski maraton - odpovedan

Odpovedan je tudi Vienna City Marathon, kjer so organizatorji zapisali, da so se do zadnjega borili, da bi prireditev kljub situaciji vseeno potekala. To so želeli doseči z mnogimi ukrepi. Žal so morali priznati izredne razmere, v katerih se je znašla Evropa. "Ne želimo priti v situacijo, da bi se tekači znašli v karanteni pred, med ali po udeležbi na Dunajskem maratonu ali da bi prispevali k širjenju virusa. Dobro se zavedamo, da je to zelo težko obdobje za celotno zdravstveno osebje in ne želimo pritiskati dodatnih bremen ali ogroziti naše zdravstvene službe in naše zdravstvene ekipe.Preverili smo tudi, ali je bilo mogoče preložiti na kasnejši datum leta 2020, vendar zaradi številnih dejavnosti v zvezni prestolnici Dunaj prostorskih zmogljivosti za maraton niso na voljo. Datumi za maraton bodo določeni v posvetovanju z mestnim svetom in drugimi organizatorji za nekaj let vnaprej. Kratkoročna sprememba v tem kontekstu ni mogoča. Veliko drugih tekov in prireditev sedaj prestavlja v jesen. S sedanjega stališča pa nihče ne more ugotoviti, ali bodo na tak datum leta 2020 možni veliki dogodki."


Maraton v Bratislavi - prestavljen

Odpovedan je tudi maraton v Bratislavi. Organizator je zapisal: "Dragi tekaški prijatelji! Vedno sem verjel in upal, da nam nikoli ne bo treba objavljati tovrstnih informacij, a žal je napočil ta trenutek. Zaradi okoliščin, povezanih s širjenjem koronavirusa COVID-19 smo se odločili, da odpovemo prihajajoči maraton 4. 4. 2020. V času končne priprave dogodka in manj kot mesec dni pred začetkom je ta odločitev za nas zelo boleča. Vendar se jasno zavedamo in brez zadržkov sprejmemo, da je zdravje in varnost ljudi na prvem mestu."


Banjalučki polumaraton - Banja Luka Half Marathon - odpovedan

Odpovedan je tudi polmarato nv Banja Luki. Organizator je zapisal: "Obveščamo vas, da bomo zaradi prepovedi javnega zbiranja z namenom preprečevanja širjenja covid19 (kronski virus) odpovedali prireditev, ki bi sicer potekala 29.03.2020. Obvestili vas bomo o novem datumu tekme. Ker nam je zdravje naših tekačev še posebej pomembno, podpiramo odločitev Vlade RS. Zahvaljujemo se vam za razumevanje, kmalu pa tečemo skupaj."


Cyprus Marathon - odpovedan

"Žal vas moramo obvestiti, da je 22. Logicom Ciprski maraton odpovedan z namenom, da se prepreči širjenje koronavirusne bolezni (COVID-19). Razumemo neprijetnosti, ki jih lahko povzroči ta odločitev, vendar smo primorani upoštevati nujne varnostne ukrepe ciprske vlade. "


Članek bomo osveževali.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ