Kenijci prehitri za domače adute

Kenijci prehitri za domače adute
04.10.2017 AVTOR: L. Z.
Letošnji Tek miru v Slovenj Gradcu je zaznamovala odlična mednarodna zasedba: tako v moški kot v ženski konkurenci na odru za zmagovalce ni bilo prostora za Slovence.

Vse skupaj 89 tekačev se je zapodilo po slovenjgraških ulicah v teku na 10 kilometrov.

 

Od domačih tekmovalcev je bil najboljši na četrtem mestu Mitja Krevs (30:28), zmagali so trije Kenijci.

 

Organizatorji so priredili tudi tek na 5 kilometrov in otroške teke.

Sončno vreme na prvi oktobrski dan je pričakalo tekače – vse skupaj 89 se jih je zapodilo po slovenjgraških ulicah. Teka, ki je lani pa tudi mnoga leta pred tem štel za državno prvenstvo v cestnem teku na 10 kilometrov, se je udeležilo šest tujcev – in prav vsi so se veselili uvrstitve na stopničke.  

Krevs pred Kokaljem 

Progo, ki naj bi bila dvesto metrov krajša od "točne desetke ", je s časom 28:50 najhitreje pretekel Kenijec Wycliffe Kipkorir Biwot, na drugem in tretjem mestu pa sta se zvrstila njegova rojaka Joel Maina Mwangi (29:23) in Edwin Cheruiyot Melly (30:06). Od domačih tekmovalcev je bil najboljši na četrtem mestu Mitja Krevs (30:28), ki je za šest sekund prehitel Jana Kokalja. Krevs se očitno počasi vrača po poškodbi in se preusmerja na daljše razdalje. Pred tem je bil vrsto let naš najboljši tekač na 1.500 metrov.  

Šesto mesto je osvojil Matej Šturm (Ad Almont), sedmi pa je bil domačin Tadej Grilc.
 
Napet obračun Kenijk

Če so se Slovenski dokaj približali tujim tekmovalcem, tega ni mogoče trditi za njihove atletske kolegice, saj niti ena ni zmogla teči pod 40 minutami, med tretje- in četrtouvrščeno je zevala skoraj sedemminutna luknja. Seveda za to ne gre kriviti nastopajoče, na teku pač ni bilo najboljših slovenskih dolgoprogašic. Prvi dve mesti sta osvojili Kenijki Ruth Chemisto Matebo (33:39) in Christine Moraa Oigo (33:42), tretja pa je bila Hrvatica Bojana Bjeljac. 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ