Kilian na video obisku pri Scottu Jureku

Kilian na video obisku pri Scottu Jureku
11.10.2012 AVTOR: Uroš Buh
Kilian Jornet se je na svojem video popotovanju tokrat srečal z ameriško ultratekaško legendo Scottom Jurekom.

Verjetno vsi ljubitelji trail teka poznate v zadnjih letih izjemnega tekmovalca Španca Kiliana Jorneta Burghado, ki v sodelovanju s svojim glavnim opremljevalcem Salomonom že nekaj sezon pripravlja tudi kratke video vsebine s svojih tekmovanj, popotovanj in drugih tekaških dogodivščin.

V letošnji sezoni je Kilian obiskal kar nekaj vrhunskih tekačev širom po svetu, s katerimi so skozi leta srečevanj na velikih tekmovanjih pravzaprav postali dobri prijatelji. Tako se je konec avgusta mudil tudi v Ameriki, kjer je v Coloradu obiskal najprej Antona Krupicko, nato pa še velikega Scotta Jureka.

Slednji je verjetno eden tistih, ki je s svojo pojavo, osebnostjo in življenjskimi nazori trail in ultra tek najbolj približal širši publiki. Sedemkratni zmagovalec legendarne ultra preizkušnje Western States 100, trikratni zmagovalec Spartathlona, do nedavnega ameriški rekorder v teku na 24h in še dolgo bi lahko naštevali. Poleg vseh rezultatov in vrhunskih dosežkov, pa je Scott predvsem zelo natančen in subtilen raziskovalec človeka, notranje zavesti, percepcije sveta – tudi v odnosu do športa in preko ultra teka. Je dolgoletni vegan, ukvarja se z jogo, pred kratkim pa je izdal tudi knjigo o teku in prehrani, svojih številnih spoznanjih o teh medebojno neločljivih področjih.

O knjigi Eat and Run bomo pisali v kratkem, spodaj pa si lahko pogledate zadnji dve epizodi Salomonove Kilianove odprave:


Drugi del:
 

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ