Končani zimski ligi: Kranjska zimska tekaška liga in Zimska liga k sv. Primožu

Končani zimski ligi: Kranjska zimska tekaška liga in Zimska liga k sv. Primožu
06.03.2019 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Kranjska zimska tekaška liga

Tekači pozimi niso počivali. Ob vikendih so v različnih ligah osvajali različne vrhove.

12. Kranjska zimska tekaška liga se je začela 11.11.2018, končala pa 17.2.2019. 10. zimska liga k Sv. Primožu se je začela 24. 11. 2018 končala pa 2.3.2019. Kranjsko ligo organizira Športno društvo Divji zajci, ligo k sv. Primožu pa Klub gorskih tekačev Papež.

Namen obeh lig je druženje tekačev tudi pozimi. Kranjska liga je potekala 15 nedelj, liga k sv. Primožu pa 15 sobot. Kranjska zimska tekaška liga poteka po petih točkah, kar se je trikrat ponovilo. Vrhovi oz. cilji: Kališče, Jošt, Krvavec, Mohor, Brdo. Lige se udeležujejo mnogi najboljši gorski tekači. Zmagala sta Janez Uršič in Tina Klinar. Ostali rezultati: tu. Skupno se je lige udeležilo več kot 230 tekmovalcev.

Zimska liga k sv. Primožu pa je priljubljena, ker je Sv. Primož je dobra izletniška točka z 826 nadmorske višine. Zaradi lepe poti je vrh Sv. Primoža tako priljubljen cilj za tekače in pohodnike. Zimsko ligo k Sv. Primožu je zaznamovala dobra volja in povezanost tekačev. Liga je bila popestrena tudi s tematskimi vsebinami. Liga ni strogo tekaška: vsak teče ali hodi po svojih zmožnostih. Vse skupaj se je lige udeležilo več kot 140 tekačev in pohodnikov.

Kako so vsi tekači uživali v tekaških užitkih tudi čez zimo, preverite v fotogalerijah:

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ