Konjiški maraton neuradno z dvema državnima rekordoma

Konjiški maraton neuradno z dvema državnima rekordoma
30.09.2019 AVTOR: Sporočilo za javnost

Na Maratonu z dušo več kot 2100 tekačem pogum vlivalo več kot 230 glasbenikov.

Konjiški maraton je spet pisal zgodovino: maksimalno število prijav (1.500) so zapolnili še bolj zgodaj kot lani, skupaj z otroškimi teki in državnim prvenstvom pa je teklo več kot 2100 tekačev. Že drugič so izvedli Glasbeni maraton, na katerem je tekače najmanj na vsakem kilometru spodbujala nova glasbena točka s skupaj več kot 230 glasbeniki. Prireditev so dopolnili z nizom dogodkov v Vikendu Konjiškega maratona, ki se je letos začel že v četrtek.

»Prireditev je bila letos enostavno čudovita, užival sem v vsakem trenutku. Skupaj z več kot 200 prostovoljci in 230 glasbeniki smo dokazali, da smo res Maraton z dušo. Izredno ponosen sem tudi na oba, trenutno še neuradna državna rekorderja,« predsednik organizacijskega odbora Anton Noner ni skrival navdušenja.

Neuradno padla dva državna rekorda

V cilju je završalo, ko sta v cilju državnega prvenstva padla kar dva rekorda. Državna prvaka in obenem še neuradna državna rekorderja v cestnih tekih na 10 km sta postala Mitja Krevs s časom 0:31:13 in Neja Kršinar s časom 0:35:52. Rezultati so še neuradni, ker je tekač, ki podre rekord, obvezan opraviti dopinški test v 24 urah od rekorda. V absolutni kategoriji na 21 km je z 1:13:57 ciljno črto prvi prečkal Dejan Zorman, med ženskami pa Jasmina Pitamic Vojska z 1:20:27. Na 5 km sta zmagala Ul Denša z 0:17:37 in tretjič zapored Andreja Gorčan z 0:20:09, kar je rekord konjiške trase. Konjiški maraton je bil poleg državna prvenstva v cestnih tekih na 10 km tudi državno prvenstvo za veterane na 21 km.

Zaprli tudi prijave na 2. Glasbeni maraton

Ne le prijavnico za tekače, zaprli so tudi prijavnico za Glasbeni maraton. Že drugič zapored so dali priložnost glasbenikom, da se pokažejo na prireditvi in ob trasi spodbujajo tekače. Na Konjiškem maratonu je igralo, pelo in plesalo več kot 230 glasbenikov in plesalcev najrazličnejših zvrsti, ki so tekače motivirali najmanj na vsakem kilometru trase.


Vikend Konjiškega maratona od četrtka, nastopal Magnifico

Tokrat se je dogajanje Vikenda Konjiškega maratona pričelo že dan prej – v četrtek s komedijo Reporterja Milana Swingerji. V petek so predstavili novosti v mestu Urbani sprehod z dušo v vodstvu TIC Slovenske Konjice, podelili nagrade 1. Likovnega natečaja Konjiškega maratona TEČEMO ter se pogovarjali o teku in knjigi Zagret za tek z avtorjem Markom Roblekom. Za konec dneva je završalo v šotoru Konjiškega maratona: skupaj s Klubom študentov Dravinjske doline so priredili koncert legende Magnifica. V soboto je bil v konjiškem Starem trgu Kino pod zvezdami z navdihujočim filmom 100 metrov.

Značke: Tek
Ključne besede:
Konjiški maraton
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ