Konjiški maraton raste iz leta v leto: za zdaj prijavljenih 1300 tekačev

Konjiški maraton raste iz leta v leto: za zdaj prijavljenih 1300 tekačev
19.09.2017 AVTOR: L. Z.
Tokrat predstavljamo nekaj podrobnosti o sami prireditvi, v naslednjih dneh pa bomo podrobneje predstavili najboljše tekače na petem Konjiškem maratonu.

Do roka prijave se je prijavilo že 1300 tekmovalcev, kar je 100 več kot lani.

 

Anton Noner, predsednik organizacijskega odbora: "Pomembno je, da Konjiškemu maratonu vsako leto dodamo nekaj novega, privlačnega."

 

Ker trasa maratona poteka po nekaterih občinskih cestah, deloma pa tudi preko državne ceste Maribor - Celje, bo tam promet med 10. in 13. uro občasno oviran.

Slovenske Konjice - Konjiški maraton, ki šteje tudi kot državno prvenstvo v cestnem teku na 10 kilometrov, bo v nedeljo spet postavil nov rekord po številu udeležencev. Do roka prijave se je namreč prijavilo že 1300 tekmovalcev, kar je 100 več kot lani. 

Udeleženci se bodo lahko poleg "desetke " pomerili še na polmaratonu, sestavljenem iz dveh krogov. Štart bo ob 10. uri na Mestnem trgu, od koder trasa poteka do Zreč in nazaj skozi cilj v 2. krog, tisti na krajši progi pa bodo usmerjeni v cilj. 

Ker trasa maratona poteka po nekaterih občinskih cestah, deloma pa tudi preko državne ceste Maribor - Celje, bo tam promet med 10. in 13. uro občasno oviran. V Slovenskih Konjicah bodo občasne popolne 15-minutne zapore na križišču pri muzejskem vlaku in pri Molovi bencinski črpalki, polovična zapora pa bo na državni cesti v Zrečah pri Sparu. Nekatere občinske ceste pa bodo v času dogodka popolnoma zaprte, do 14. ure tudi najožji center mesta, sporočajo organizatorji. 

Poleg osrednjih tekaških preizkušenj so organizatorji poskrbeli za pester spremljevalni program: humanitarni tek osnovnošolcev in Konjičkov tek za vse otroke, mlajše od šest let, ter glasbeni in družabni dogodki.  

"Pomembno je, da Konjiškemu maratonu vsako leto dodamo nekaj novega, privlačnega. Letos je skupaj stopila ekipa iz vse Dravinjske doline. Ves vikend v času maratona se bo dogajalo, saj želimo, da uživajo tako naši, lokalni prebivalci, kot turisti od drugod, " je pred prireditvijo dejal predsednik organizacijskega odbora Konjiškega maratona Anton Noner

Sicer so se organizatorji tudi tokrat povezali z največjim tovrstnim slovenskim dogodkom, letos že 22. Ljubljanskim maratonom, ki bo na sporedu 29. oktobra. Obe prireditvi namreč tekačem omogočata eno prijavo po skupni ceni 55 evrov, poroča STA.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ