Letošnja državna prvenstva začenja kros v Gorici pri Slivnici

Letošnja državna prvenstva začenja kros v Gorici pri Slivnici
03.03.2016 AVTOR: Matej Luzar
To soboto, 5. marca, bo v Gorici pri Slivnici v organizaciji Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur potekalo odprto državno prvenstvo v krosu, prvo od letošnjih atletskih državnih prvenstev. Lani je naslov državnega prvaka osvojil Rok Puhar.

5. marec - Odprto DP v Krosu - Gorica pri Slivnici
Atletski klub Asfalt Kovač Šentjur
 
21. maj - DP v maratonu - Radenci
4. in 5. junij - Atletski pokal Slovenije - Nova Gorica
18. in 19. junij - Državno prvenstvo Slovenije - Celje
10. in 11. september - Ekipno prvenstvo Slovenije - Novo mesto
2. oktober - Odprto DP v cestnem teku na 10 kilometrov - Slovenj Gradec
30. oktober -  Državno prvenstvo v polmaratonu - Ljubljana

Lansko leto je prvenstvo potekalo v Velenju, kjer je Puhar zmagal na dolgem krosu s časom 25:13. Na kratki različici je s časom 9:16,3 slavil Julijan Zalokar, v kategoriji mlajših članov pa je šel laskavi naslov v roke Domna Hafnerja. Pri članicah – tam je štel samo dolgi kros – je bila najhitrejša Alenka Radej, pri mlajših članicah pa Maruša Mišmaš. V ekipni razvrstitvi so se tako v moški kot ženski konkurenci najvišje uvrstili atleti celjskega Kladivarja.

Državno prvenstvo v maratonu bo letos namesto Ljubljanskega maratona gostil Maraton treh src v Radencih 21. maja, letos že 36. zapovrstjo. Lani sta v razvrstitvi za prvenstvo v Ljubljani slavila Mitja Kosovelj in Neža Mravlje.

 

uploaded


Najhitrejši trije Slovenci na lanskem Maratonu treh src, foto: www.facebook.com/MaratonTrehS

Sledil bo Atletski pokal Slovenije, ki ga za 4. in 5. junij na tamkajšnjem stadionu pripravlja AK Gorica Nova Gorica. Lani je atletom v Celju načrte nekoliko pokvaril močan veter, na koncu pa so ekipno zmago domov odnesli atleti in atletinje ljubljanskega kluba Mass.

Atlete nato čaka državno prvenstvo Slovenije, ki ga za 18. in 19. junij pripravlja celjski Kladivar. Ekipno prvenstvo Slovenije bo 10. in 11. septembra v domačem kraju gostil AK Krka Novo mesto, odprto državno prvenstvo v cestnem teku na 10 kilometrov pa 2. oktobra AK Slovenj Gradec. Na ekipnem prvenstvu so lani slavili atleti in atletinje Massa, na prvenstvu v teku na 10 kilometrov pa Rok Puhar in Sonja Roman.

 

uploaded


Aktualni državni prvak v maratonu Mitja Kosovelj, foto: vw-ljubljanskimaraton.si
 

Zadnje med prvenstvi bo državno prvenstvo v polmaratonu, ki bo letos namesto v Radencih potekalo v sklopu Ljubljanskega maratona. Naslov državnega prvaka oziroma prvakinje trenutno nosita Robert Kotnik in Lea Einfalt, slednja sicer odlična smučarska tekačica, ki je bila, tako kot leto poprej Maja Peperko, nad svojim dosežkom nemalo presenečena.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ