Letošnji "urnik" gospodiča Kiliana Jorneta

Letošnji "urnik" gospodiča Kiliana Jorneta
21.02.2012 AVTOR:
Eden najboljših vzdržljivostnih tekačev, nesporni kralj ultra trail preizkušenj, Katalonec Kilian Jornet, je pred kratkim na svoji spletni strani objavil svoje letošnje tekaške načrte in seznam tekem, ki se jih namerava udeležiti.
Kilianu težko rečemo maratonec ali ultramaratonec, saj je poleg tega tudi vrhunski gorski tekač, pa smučar in splošno vsestranski vrhunski športnik. A dejstvo je, da je v zadnjih letih deležen takšne pozornosti, kot je doslej ni še noben tekač njegovega kova, njegove zmage pa so pogosto zaslužene v epskih obračunih z nekaterimi najboljšimi tekači na svetu. Tako je lani prvič osvojil Western States 100 ter ponovno stal tudi na najvišji stopnički alfe in omege evropskega gorskega ultramaratona Ultra Trail du Mont Blanc, če omenimo le dve najbolj eminentni preizkušnji.
 
Letos bo Španec sezono začel nedaleč od doma, na Kanarskih otokih, kjer se bo v začetku maja udeležil Transvulcanije, uradno pa bo zadnjič nastopil konec oktobra. Sicer pa kar z njegovimi besedami:
 
12. Maj: Transvulcania/83km – tekma, ki sem jo že dolgo želel teči, na rajskem otoku! In letos na vrhunskem nivoju! ( www.transvulcania.com )
 
20. Maj: Zegama/42km – Klasika, na kateri bom nastopil že četrtič. Po mojem mnenju eden izmed zahtevnejših (z goro Mt. Giir Sierre Zinal). Čudovito okolje. ( www.zegama-aizkorri-com )
 
23. Junij: Western States/162km – Tretja udeležba na tekmi, ki mi zelo ustreza in si želim tja vrniti zaradi okolja in malo poznanih kalifornijskih gora.  
( www.ws100.com )
 
8. Julij: Kilian’s Classik – več kot samo tekma. Zabava s trail tekom, skupaj s tekaškimi prijatelji, priložnost, da vam pokažem svojo deželo.                  
( www.traildefontromeu.com )
 
20. in 22. Julij: VK in Skyrace Dolomites/2km in 21km – Tu sem tekel pred tremi leti in je name pustilo velik vtis. Čudovita pokrajina in dobra tekma.
( www.dolomiteskyrace.com )
 
28. Julij: Speedgoat/50km – Ponovno bom preživel mesec dni in odkrival gore v Utahu, Coloradu, Novi Mehiki, Nevadi,… In nekaj malega tudi tekmoval!
( www.karlmeltzer.com/speedgoat-50k )
 
19. Avgust: Pikes Peak Marathon/42km  - Tretji najstarejši maraton v ZDA in prvi gorski. ( www.pikespeakmarathon.com )
 
26. Avgust: Kima-Italija/50km – Ena izmed prvih, največjih v seriji Skyrace. Izredno tehnična, čisti skyrunning! ( www.trofeokima.org )
 
14. Oktober: Kinabalu Climbathon/21km – Kratka, a najtežja preizkušnja z 2300m vzpona in tehničnim spustom. Vračam se v Azijo na to čudovito tekmo.      
(www.climbathon.sabahtourism.com )
19. Oktober: Grand Raid Reunion/170km – 20. obletnica tega teka. Kako opisati to tekmo – nemogoče! Sanje… ( www.grandraid-reunion.com )               
Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ