Maraton v Sieni: Kobe in Krevs uspešna, Kršinarjeva žal odstopila

Maraton v Sieni: Kobe in Krevs uspešna, Kršinarjeva žal odstopila
11.04.2021 AVTOR: K. R. Tuscany Training Camp; @una_grana

Maraton v Sieni je štel tudi za olimpijske kvalifikacije.

Maraton je potekal na letališki stezi. Zmagala sta Kenijka Angela Jemesunde Tanui (2:20:08) in Kenijec Eric Kiprono Kiptanui (2:05:47) in Angela Jemesunde Tanui.

Ready for take-off ✈️ #MissionMarathon

Objavil/a NN Running Team dne Sobota, 10. april 2021

Primož Kobe in Mitja Krevs sta konkretno izboljšala svoja osebna rekorda. Kobe je s časom 2:13:35 dosegel 23. mesto, Mitja Krevs pa s časom 2:16:36 43. mesto. Olimpijske norme, ki znaša 2:11:30 žal nista dosegla, se je pa Kobe približal Kejžarjevemu rekordu 2:11:50 (Torino, 26. 3. 2000) in s tem postavil drugi najboljši slovenski maratonski čas.

Krevs je po svojem nastopu zapisal: "Na nekatere stvari čakaš dneve, tedne... spet na druge leta. Danes je bilo uspešno nedeljsko jutro, ki je posledica dela in odrekanja in to ne samo v zadnjih mesecih. Vse to skupaj, me je z osebami, ki me podpirajo ter sponzorji, ki mi omogočajo športno pot danes pripeljalo do osebnega rekorda v maratonu 2:16,36. Hvala vsem, ki ste navijali in me podpirali danes in kadarkoli."

Neja Kršinar odstopila: "Zavestna odločitev je bila najpametnejša."

Takole je Neja zapisala svoje misli po odstopu:

"Zavedam se, da trenutno živimo v časih, kjer tekme niso samoumevne. Hvaležna sem za priložnost. Trenutno je maraton po principu Vzemi ali pusti. Sprejela sem povabilo, kljub temu, da je bil v mojem trenažem procesu tri tedne prezgodaj. Ampak če ne poskusiš, ne veš. Razmere so bile za vse enake. Mraz, veter, dež, 5k krog, nobenih gledalcev. Zame največji problem pa so zame predstavljali pacerji, ki so bili zagotovljeni pretežno za hitrejše maratonce. Mislim, da mi je kljub vsemu uspelo odmisliti vse te “moteče” dejavnike. Kar želim povedati je, da maraton je maraton. To ni tekma, ki si jo sposoben odteči vsak teden. Fokus je na ta EN dan, dva meseca se pripravljaš točno za TA dan. Zavedam se, da idealnih pogojev na maratonu ni, oziroma so zelo redki. To so stvari, na katere nimaš vpliva. Vso energijo pa usmeriš v tiste stvari, ki jih lahko kontroliraš. Regeneracija, prehrana, hidracija, predtekmovalna rutina,...Delaš na tem, da boš na štartno črto stopil 100% optimalen. Včeraj preprosto nisem bila prava zaradi več dejavnikov. Pustimo razmere ob strani. Sama sem tekla od začetka, kar pomeni da si ti tisti, ki kontrolira tempo, kar pri maratonu verjemite, ni najlažje. Tu je bila prisotna še moja nevrološka bolečina iz hrbta, ki zaseva v celo nogo, ampak, če bi bila v pravem fokusu, je najbrž niti nebi čutila. S trenerjem sva imela dogovor, da v primeru, da med tekom začutim, da nisem optimalna, odtečem 25km (vsekakor bi ga lahko odtekla, ampak, kot pravim, to je tek, ki pusti velike posledice na telesu, in ni tekma, ki jo lahko tečeš vsak teden), preneham, se vrnem v tekmovalni ritem in čez mesec dni ponovno poizkusim. Psihološko je to težka odločitev, sploh če v življenju ne odnehaš, ne odstopaš, se boriš do konca. Včeraj je bila ta zavestna odločitev najpametnejša. Ta tekma je bila namreč prva po Valenciji, za sebe pa vem, da potrebujem vsaj kakšen uspešen nastop na 10k in 21k, preden štartam maraton. TAKO, da boste tudi tisti iz "nešportnega" sveta razumeli, ZAKAJ? Vaše podpora, spodbuda in navijanje mi veliko pomeni. Hvala in lep dan!"

SIENA?? Zavedam se, da trenutno živimo v časih, kjer tekme niso samoumevne. Hvaležna sem za priložnost. Trenutno je...

Objavil/a Neja Kršinar dne Ponedeljek, 12. april 2021

Na nekatere stvari čakaš dneve, tedne... spet na druge leta. Danes je bilo uspešno nedeljsko jutro, ki je posledica...

Objavil/a Mitja Krevs->Runner dne Nedelja, 11. april 2021

2:13:35 NEW PB in MARATHON at #xiamenmarathonandtuscanycampglobaleliterace Race report at www.primozkobe.com coming soon.

Objavil/a Primož Kobe dne Nedelja, 11. april 2021

Boom!? Miglior tempo femminile mai corso in maratona in Italia! La keniana #AngelaTanui all’aeroporto di Ampugnano...

Objavil/a Tuscany Training Camp dne Nedelja, 11. april 2021
Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ