Maruša Mišmaš potrdila olimpijsko normo

Maruša Mišmaš potrdila olimpijsko normo
25.08.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Maruša Mišmaš (AD Mass) z vrhunskim nastopom v kvalifikacijskem teku na članskem Svetovnem atletskem prvenstvu Beijing2015 (Kitajska ) in potrdila visoko motiviranost.

Maruša Mišmaš je nastopila v disciplini tek na 3000 metrov z zaprekami in ciljno črto prečkala v času 9:37,73, se uvrstila na 7. mesto v svoji kvalifikacijski skupini (1/3) in skupno med 42 tekmovalkami osvojila 21. mesto. Maruša je tako zasedla 4. mesto med Evropejkami.
Finale se ji je izmaknilo za 7 sekund in pol.

Izjava Mišmaševe po njenem premiernem nastopu na članskem Svetovnem atletskem prvenstvu:

»Ta tekma je bila zame zelo psihično naporna. Res mi je bilo težko se psihično pripraviti, saj nisem povsem zaupala vase zaradi poškodbe. Bila sem zelo živčna. Edinokrat sem bila tako živčna pred kvalifikacijami na mladinskih Olimpijskih igrah v Singapurju 2010. A sem tako kot takrat to uspešno premagala. Ko smo štartale sem se počutila odlično, tempo mi je povsem ustrezal in imela sem odlično pozicijo. Ko sem videla, da je bil prvi kilometer precej hiter me je to še dodatno dvignilo. Prvič po poškodbi sem spet uživala na zaprekah. Zelo sem vesela za dosežen čas, nisem pričakovala, da sem že sposobna takega rezultata. To je bila super izkušnja, v njej sem uživala in verjamem, da mi bo naslednjič na taki temi že lažje. «

Maruša Mišmaš se je s svojim tekom približala državnemu rekordu (9:35,10), ki ga je postavila 9. maja letos v Bolgariji. Takrat si je ob doseženem rezultatu, s katerim si je zagotovila nastop na Olimpijskih igrah Rio2016, huje poškodovala gleženj. Mišmaševa je bila prisiljena izpustiti več kot mesec dni treningov. Dosežen rezultat je plod intenzivnega in doslednega dela na rehabilitaciji s ciljem vrnitve v vrhunsko formo. Izjemno strateško načrtovano delo ekipe, obeh trenerjev Svjetlana Vujasina in Tevža Korenta, fizioterapevtke Nežke Poljanšek, zdravnika Igorja Višnarja, psihologinje Andreje Holsedl in številnih drugih je danes rezultiralo, da je Maruša Mišmaš potrdila olimpijsko normo (9:45,00) in tako pokazala visoko motiviranost in profesionalen odnos do vrhunskega športa.

Robert Renner (AD Kladivar) je v kvalifikacijah (skok s palico) je preskočil 570 centimetrov, tako postavil nov državni rekord in si zagotovil nastop na Olimpijskih igrah Rio2016. V finalu skoka s palico pa je zasedel 13. mesto.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ