Mitja Kosovelj znova izjemno!

Mitja Kosovelj znova izjemno!
11.09.2012 AVTOR: Uroš Buh
Gorski tekač in maratonec Mitja Kosovelj osvojil drugo mesto na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu.

Teden dni po svetovnem prvenstvu v gorskih tekih, ki je letos potekalo v italijanskem Ponte di Legnu in kjer so slovenski udeleženci znova nanizali nekaj izjemnih uvrstitev, je bil v sosednji Švici na sporedu še ‘neuradno ’ svetovno prvenstvo v gorskem maratonu.

V sklopu 20. Jungfrau maratona je namreč potekala “9. svetovna preizkušnja v dolgih gorskih tekih Svetovnega združenja gorskih tekov”, če bi iskali dobesedni prevod, kljub temu pa gre za pravi gorski maraton. Jungfrau maraton, ki sicer velja za najbolj množično tovrstno prireditev na svetu, je letos končalo neverjetnih 6317 tekmovalcev, od tega 4868 moških in 1449 žensk, več kot dvesto pa jih na koncu ni zmoglo dovolj moči, da bi prišli do cilja.

A, dovolj je nepomembnih dejstev! Najpomembnejša novica je zagotovo fenomenalno drugo mesto našega Mitje Kosovelja, ki je še enkrat znova prikazal izjemno predstavo in tako le še potrdil mesto med tisto peščico najboljših tekačev, ki redno segajo po kolajnah. Mitja je tokrat v cilj pritekel kot drugi, predse pa je z dobro minuto zaostanka spustil le Avstrijca Markusa Hohenwarterja, ki je z 42km opravil v času 2:59:42. Po poročilu organizatorja naj bi naš reprezentant največ pridobil v drugem delu trase, kjer je prehitel ogromno tekačev. Na tretjem mestu je v cilj pritekel Kenijec Mosea Tuei s časom 3:01:24.

Slovenski uspeh je z 18. mestom dopolnil Peter Lamovec(3:15:08), neuničljivi junak triatlona jeklenih Marjan Zupančič pa je bil na koncu 61.(3:37:18). Slovenci so v ekipnem točkovanju zasedli šesto mesto.

Dan pred moškimi so se na isti trasi preizkusile tudi ženske tekmovalke, kjer so izjemno nastopile predvsem ameriške tekačice, ki so osvojile prvo in tretje mesto, ter za povrh še ekipno zlato. Stevie Kremer je bila najhitrejša s časom 3:22:42, pred Avstrijko Sabine Reiner(3:24:10), tretja pa je bila Kim Dobson(3:26:58). Slovensko čast je najbolje obranila maratonka in ultramaratonka Neža Mravlje, ki je v cilj pritekla na 29. mestu(3:59:06), Nataša Aljančič je bila 65.(4:19:25), Urša Trobec pa 82.(4:23:33). 

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ