Mitja Krevs na začetku sezone do osebnega rekorda

Mitja Krevs na začetku sezone do osebnega rekorda
15.03.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Na polmaratonu v Rimu je Mitja Krevs s časom 1:06,15 osvojenim 16. mestom v generalni razvrstitvi in 12. mestom v svoji kategoriji, za 43 sekund izboljša svoj dosedanji osebni rekord na 21 kilometrov.

Več kot očitno je bila pravilna odločitev, da letošnjo oziroma zdaj že lansko dvoransko sezono izpusti. Glavni razlog je skupen verjetno mnogim atletom je ta, da ni še vedno ni slovenskim atletom na voljo dvorana, kjer bi lahko kakovostno trenirali skozi celotno zimo.

V Zimskem času se je Mitja posvetil bazičnemu treningu ter odtekel na valentinovo prvi tekmovalen tek, v Veroni na polmaratonu Giulietta e Romeo s časom 1:08,10 in osvojil 9. mesto.

Dan pred tekom v Rimu je bil še na skupnem srečanju ASICS Frontrunner Slovenija, katere član je postal v začetku letošnje sezone.

Polmaraton v Rimu pa je minil v znamenju osebnih rekordov saj ga je odtekel tudi skupni zmagovalec Solomon Kirwa Yego in se s časom 58:44 zapisal na lestvico najboljših časov na 21 kilometrov. Pod mejo ene ure je uspelo priteči s časom 59:18 še drugo uvrščenemu Kenijcu Leonardu Langatu Kipkoechu. Precej hitra je bila tudi zmagovalka med ženskami Etiopijka Degefa Worknesh Debele, ki je z 21 kilometri opravila v času 01:07,08.

Mitja je na svojem facebook profilu zapisal: "Vesel sem, da lahko ponovno rečem, da sem odtekel osebni rekord, danes sem tako v cilj polmaratona pritekel s časom 1:06,15 in prejšnji osebni rekord izboljšal za 43s. Hvala predvsem tistim, ki ste me podpirali predvsem lani, ko sem bil poškodovan. "

V nadaljevanju sezone sledijo priprave za doseganje maratonske norme, ki vodijo kandidate maratonce na letošnje olimpijske igre v Rio. Z doseženim osebnik rekordom je ta cilj zdaj bistveno bližje.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ