Movembrski brkati tekači preplavili Ljubljano

Movembrski brkati tekači preplavili Ljubljano
26.11.2018 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Movember Tek

V soboto, 24. novembra, je potekal 7. Pulz Športov Movember tek, na katerem so dobrodelni tekači sejali dobro voljo.

Movember tek je potekal po že uveljavljeni 8-kilometrski trasi od Prešernovega trga preko Tivolija do Ljubljanskega gradu in nazaj na Prešernov trg. Tek ni tekmovalne narave, zaznamuje ga dobrodelnost in ozaveščanje o raku na prostati in drugih rakavih obolenjih, ki ogrožajo moške.

Brkati tekači spodbujajo dobrodelnost
Tekači na Movembrskem teku si nalepijo izdelane brčice (če nimajo svojih) in oblečejo Movember tek majice. Tudi letos so vsa zbrana sredstva namenili Kliničnemu oddelku za urologijo UKC Ljubljana, za nakup novega urodinamskega aparata, ki je nujen za preiskave pri bolnicah in bolnikih s sumom na motnje v živčno – mišičnem delovanju sečnega mehurja.

Fotogalerija

Vsak udeleženec Movember teka bo lahko potrdil, da tek spremlja predvsem veliko dobre volje, smeha in zabave. Med tekom se izvajajo vaje, nasmejani organizatorji pa pripomorejo k dobremu vzdušju. Preverite fotogalerijo in se prepričajte, kako so tekači uživali.

Gibanje Movember
Gibanje Movember je razširjeno po vsem svetu, njegovo poslanstvo pa je ozaveščanje o zdravju moških in spodbujanje raziskav o raku na prostati in drugih rakih, ki ogrožajo moške. Prepoznavni, zaščitni znak gibanja so brki, ki naj bi si jih moški pustili rasti v mesecu novembru. Organizator teka je Pulz Šport, ki tek organizira vsako leto, z namenom promocije Movember gibanja, promocije in spodbujanje zdravega načina življenja.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ