Na 4. Maršu na Gače najhitrejša Mojca Koligar in Primož Kobe

Na 4. Maršu na Gače najhitrejša Mojca Koligar in Primož Kobe
14.07.2020 AVTOR: K. R. , foto: FIT KLUB NOVO MESTO

V soboto, 11. 7. 2020, je potekal prvi tek v sklopu serije tekov Teki Dolenjske za pokal Vzajemne.

Tek je potekal v lepem vremenu in prijetnem vzdušju.

Sprva je bila v seriji tekov povsem drugačna razporeditev tekaških prireditev, a so razmere s koronavirusom sistem povsem spremenile. Marš na Gače je bila tako prva izmed preizkušenj in hkrati nov dogodek v sklopu teh tekov. Prva sta na cilj 13-kilometrske trase med 86 tekači pritekla Mojca Koligar in Primož Kobe.

1. KOBE Primož 00:49:36
2. SAMIDE Jan  00:50:37 
3. STRMŠEK TILEN  00:51:23
4. BUČAR Gregor  00:52:17 
5. KOLIGAR MOJCA  00:54:04  
6. JERALA FILIP   00:54:34 
7. OSVALD TADEJ   00:55:21 
8. KRANJC ALBERT   00:55:36 
9. HRIBAR Izak  00:56:16 
10. WEISS ALEKS 

Rezultati: TU.

Primož Kobe zaigral na harmoniko

Organizator - FIT KLUB NOVO MESTO, je zapisal: "4. MARŠ NA GAČE NA GAČAH NAJHITREJŠA MOJCA KOLIGAR IN PRIMOŽ KOBE
Na Gačah se je zbralo lepo število udeležencem, ki so uživali v naravnih lepotah in lepo organizirani prireditvi. Najhitrejša gorska tekačica Mojca Koligar je suvereno opravila s progo medtem ko je med moškimi svojo premoč pokazal Primož Kobe. Izredno so uživali tudi pohodniki ter kolesarji na kolesarskem izletu na e-kolesih. Hvala vsem fitklubovcem, gačanom, črmošnjiškim gasilcem in vsem ostalim, ki ste pomagali, da je prireditev tako uspela. Skupaj smo izpeljali res lepo prireditev. Hvala tudi ekipi SC GAČE ki se je odrezala z izredno postrežbo in kulinarično ponudbo. Povejte naprej in se prireditve udeležite tudi prihodnje leto. Teki Dolenjske
."

Mojca Koligar je po teku takole strnila svoje misli: "Ker sem dolenjka in ker cenim angažiranost, trud in pogum domačih organizatorjev sem se odzvala povabilu Primoža Kobeta (FIT KLUB Novo mesto) in se udeležila 4. MARŠ NA GAČE. Po tem, ko sem cel teden delala na moči in vzdržljivosti sem na tekmi dodala še nekaj hitrosti, če temu lahko tako rečem, saj je sama trasa ponudila zelo položne in hitre vzpone ter prav takšne spuste. Seveda v času tekme in hitrega tempa ni bilo časa za razglede in uživanje. Je bilo pa po tekmi toliko prijetneje, za kar so poskrbeli veseli in sproščeni dolenjci. Za 13 km dolgo traso, z 370 m vzpona sem potrebovala 54 minut in 4 sekunde, kar je bil absolutno 5. čas. Vesela in hvaležna, ker sem bila del dogodka, kjer nisem imela občutka, da so vsi prestrašeni in obremenjeni s tem, da bi bili obkroženi s smrtonosnimi virusi in da smo vsi kužni.Prijeten občutek, ki daje upanje, da se nas čim več zaveda, da bomo lahko z gibanjem na svežem zraku in zdravim odnosom do sebe in bližnjih ohranili zdravo in polno življenje. Naj živi ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU!!!"

.

.

.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ