Na 6. Storžič vertikal kilometru slavil Luka Kovačič

Na 6. Storžič vertikal kilometru slavil Luka Kovačič
27.09.2017 AVTOR: Maja Vojska
Kljub slabemu vremenu se je na štartu zbralo kar 58 tekmovalcev, ki so uspešno premagali zahtevno progo.

Zaradi slabega vremena so bili organizatorji primorani speljati tekmo po rezervni trasi. Običajno ta proga premaga 1000 višinskih metrov v razdalji 2.3 km, letos pa so začeli nekoliko nižje na gori in 1000 višinskih metrov premagali v 2.9 km, kar je v povprečju še vedno zelo strmo.

Zmagovalec Luka Kovačič, ki je teden dni nazaj slavil v Planici, je za spletno stran turni.si povedal: »Storžič mi je kar domača gora, na kateri, ali vsaj njeni okolici, opravim kar nekaj treningov, zato mi je ta tekma, ki je edini vertikalni kilometer v Slovenji, vedno poseben izziv. Očitno sem kar dobro pripravljen, če pogledam dosežke zadnjega obdobja, in tudi Storžič je potrdil, da grem lahko optimistično v zaključek tekaške sezone, kjer me čakajo še trije vertikali za svetovno serijo, kjer želim preveriti, kako močan sem. Vse čestitke pa gredo Nejcu Kuharju, ki je že šestič organiziral Storžič, katerega trasa je po mojem mnenju primerna za izvedbo svetovnega pokala in upam, da mu bo enkrat to tudi uspelo. «

Drugo mesto s časom 35' 37' ' osvojil Jošt Lapajne, tretji pa je bil Luka Mihelič s časom 36' 52.

Z zahtevno traso se je spopadlo tudi sedem tekmovalk. S časom 44' 39 je zmagala Barbara Trunkelj, druga je bila Tina Klinar s časom 45' 52' ', tretja pa Mihaela Tušar s časom 46' 29' '.

V veteranski kategoriji sta prvič letos dva tekmovalca v cilj pritekla v istem času tako sta s časom 40' 34' ' zmagala Simon Strnad in Milan Vivod, tretji pa je bil s časom 44' 25' ' Stane Lotrič.

Več o rezultatih!

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ