Na atletsko EP v Berlinu potuje deset Slovencev

Na atletsko EP v Berlinu potuje deset Slovencev
02.08.2018 AVTOR: L. Z.
Med slovenskimi aduti za najvišja mesta bodo Martina Ratej, Maruša Mišmaš, Anita Horvat in Luka Janežič.

Deset slovenskih atletov in atletinj bo nastopilo na letošnjem evropskem prvenstvu na prostem, ki bo v Berlinu od 7. do 12. avgusta, 6. avgusta popoldne pa bo že nekaj kvalifikacijskih tekmovanj. Evropska atletska zveza (EA) je danes objavila seznam nastopajočih in potrdila tudi nastop Neje Filipič (Kronos) v skoku v daljino, poroča STA.

V nemški prestolnici bodo barve Slovenije zastopali Martina Ratej (Kladivar, kopje), Anita Horvat (Velenje, 400 m), Tina Šutej (Kladivar, palica), Veronika Domjan (Ptuj, disk), Maruša Mišmaš (Mass, 3000 m zapreke), Luka Janežič (Kladivar, 400 m), Nejc Pleško (Olimpija, kladivo), Žan Rudolf (Mass, 800 m), Blaž Zupančič (Mass, krogla) in Neja Filipič (Kronos, skok v daljino).

Med slovenskimi aduti za najvišja mesta bodo, glede na prijavljene rezultate, Martina Ratej (4. mesto), Maruša Mišmaš (7. mesto), Anita Horvat (10. mesto) in Luka Janežič (11. mesto).

Vodja reprezentance bo nekdanja izvrstna atletinja in še vedno slovenska rekorderka v troskoku Marija Šestak , ki je na AZS zaposlena kot predstavnica za stike z javnostjo in za delo na področju atletske stroke ter bo prvič v vlogi vodje ekipe. V njej bodo še fizioterapevt Khalid Nasif in trenerji Rok Predanič, Lovrenc Umek in Milan Kranjc.

EP v kraljici športov bo potekalo v sklopu skupnega evropskega prvenstva več športnih panog, ostale discipline bodo potekale v Glasgowu.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ