Na Gorskem teku na Ratitovcu zmagala Neja Kršinar in Miran Cvet

Na Gorskem teku na Ratitovcu zmagala Neja Kršinar in Miran Cvet
10.06.2014 AVTOR: Matej Zalar
Pokalna tekma v gorskem teku na Ratitovec je štela tudi za državno prvenstvo za mladince in člane.
V izredno vročem vremenu je na 12 kilometrov dolgi progi s 1200 metri višinske razlike vso konkurenco presenetil veteran Miran Cvet, ki je za skoraj dve minuti prehitel tri leta mlajšega Simona Aliča. Najboljši član, Aleš Žontar, je za Aličem zaostal 6 sekund, drugi med člani in četrti absolutno pa je bil mladi očka Nejc Kuhar, za katerim je na peto mesto pritekel biatlonec Klemen Bauer. Poročilo Nejca Kuharja si lahko preberete na njegovi spletni strani.

V ženski konkurenci pa je na 7,1 km dolgi progi zmagala Neja Kršinar, ki je dva tedna prej na Križentavru pri Domžalah na državnem prvenstvu gor-dol osvojila drugo mesto. Mlada tekmovalka se je v letošnji sezoni posvetila predvsem stadionskim tekom, saj želi čez dve leti v Riu de Janeiru nastopiti na olimpijskih igrah na 10.000 metrov. Očitno pa ji gre še vedno zelo dobro tudi v hribih. Drugo uvrščeno Jano Bratino je ugnala za dobro minuto, Karmen Klančnik na tretjem mestu pa za več kot tri minute.

Intervju s simpatično Nejo Kršinar lahko preberete v tekoči številki revije Tekac.si (na prodajnih mestih se vam smeji z naslovnice), po zmagi na Ratitovcu pa je za našo spletno stran povedala: "Tek na Ratitivec je moj najljubši gorski tek. Tokrat smo se vsi pritoževali, da nam ni šlo najbolje, pri meni so stavkale noge. Muka od začetka do konca. Pri večini je bila težava vročina, mene pa visoka temperatura ni tako motila. Spet odlična organizirana tekma, motili so me samo starejši zagrebški pohodniki, ki se niso umikali s proge. Sicer pa hvala vsem za spodbudo in glasno navijanje!"

REZULTATI 
Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ