Na Osolnik najhitreje Simon Alič in Lea Einfalt

Na Osolnik najhitreje Simon Alič in Lea Einfalt
14.05.2012 AVTOR: Uroš Buh
Včeraj je bila na sporedu prva letošnja tekma v gorskih tekih za Pokal Slovenije.

Letos Pokal slavi že dvajseto obletnico, še leto starejši pa je bil tokratni Tek na Osolnik, tokrat v organizaciji ŠD Kondor. Po poletnih temperaturah konec prejšnjega tedna, je vreme čez vikend kljub vsemu pokazalo zobe in bliskovit padec temperature in kar nekaj deževja je pomenilo tudi nekoliko težje razmere na progi. Ta je bila mestoma precej razmočena in blatna, predvsem pa bistveno  počasnejša kot bi bila sicer v suhem.

Med moškimi se je v ospredju takoj po štartu oblikovala skupinica treh v zasedbi Peter Lamovec, Gašper Bregar in Simon Alič. Do vznožja vzpona je vodil Lamovec, ki pa ni imel moči na Aličev silovit napad v strm klanec, kjer je najmočnejši. Sledil mu je lahko le Bregar, takšen vrstni red pa je ostal pravzaprav do konca, ko je Alič v cilj pritekel s časom 25:35, slabo minuto pred zalsedovalcem. Zmagovalec je sicer nastopal v kategoriji mlajši veterani, v članski konkurenci pa je šlo prvo mesto v roke Gašperja Bregarja(26:28) pred Petrom Lamovcem(26:57).

“Moram reči, da sem sicer z doseženim drugim mestom zadovoljen, pričakoval pa sem nekoliko boljši čas,” je povedal drugouvrščeni Bregar in dodal: ”Pred tekmo sem treniral odlično, a tako drastične vremenske razmere me vedno dotolčejo in kar nekaj časa potrebujem, da se navadim. Tudi proga je bila precej namočena, vmes pa so na dveh mestih naredili še poseko gozda, tekli smo preko novih poti za buldožerje, kjer je bilo blata še več. Tik pred zadnjim vzponom je čez cesto padlo še drevo in smo morali tako skočiti čez. A vendar, na koncu moram biti zadovoljen z drugim mestom in zmago med člani, tudi čas pa je bil le nekaj sekund slabši od osebnega rekorda, ki sem ga postavil lani.”

V ženski konkurenci je šla zmaga ponovno v roke lanski zmagovalki, mladinki Lei Einfalt(30:59), ki je po nadvse uspešni smučarskotekaški sezoni očitno odlično pripravljena tudi za nove zmage v gorskem teku. Druga je bila Neja Kršinar(32:47), tretja pa Petra Mikloša(33:31).

Naslednja tekma bo na sporedu čez tri tedne v Gorah nad Idrijo, ki štela tudi za izbirno za julijsko evropsko prvenstvo v Turčiji.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ