Na štiri oči s Hano Verdev

Na štiri oči s Hano Verdev
01.05.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Hana je osebna trenerka in navdušena športnica, ki si kljub natrpanemu urniku in številnimi športi, s katerimi se ukvarja, pogosto vzame čas tudi za tek.

OSEBNO
Si članica kakšnega športnega društva ali kluba?
Ne, razen če šteje Fitnes zveza Slovenije in Smučarska zveza Slovenije. :)

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?
Trenutno On running, model Cloudsurfer (za pretežno asfaltne in utrjene makadamske poti) in Salomon, model XR MISSION W (za gozdne poti).

Uporabljaš tekaško uro?
Kakor kdaj. Imam Polar in Garmin, trenutno testiram uro Perfect coach life.

Tvoj obred pred tekom?
Vsaj 10 minut hitre hoje in tekaška abeceda. Držim se načela, da raje naredim ogrevanje brez teka kot pa tek brez ogrevanja. 

Tvoji dosedanji tekaški dosežki
Uh, nič posebnega, trikrat sem bila na 10 km na Ljubljanskem maratonu, množični teki mi niso najbolj pri srcu, raje uživam v naravi na samem.

Kdaj in zakaj si se pričela ukvarjati s tekom?
Bolj ali manj redno tečem nekje od srednje šole naprej, za zgled mi je bila mami, ki teče že vsaj 20 let, če ne 25 let. Vedno sem bila rada na zraku, zato je bil tek poleg kolesarjenja dokaj logična izbira. 

Kaj je pri teku tisto, kar ti je najbolj všeč?
Uživam v opazovanju narave in spreminjanju letnih časov. Ogromno čarobnih trenutkov, ki jih lahko ujameš med tekom, je neponovljivih.

Zakaj je prav tek šport, ki mu posvečaš največ časa?
Zaradi svobode – neodvisno od kraja, ure in vremena - tečeš lahko kjerkoli in kadarkoli, le superge moraš imeti s sabo. In izgovore pospravit v žep.

Kaj ti je tek dal?
Med tekom se najlažje pogovarjam sama s sabo, ker je okrog tišina, lažje slišim svoje misli. Tek je kot svojevrstna meditacija, čas

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ