Na štiri oči s Klemenom Bunderlo

Na štiri oči s Klemenom Bunderlo
24.10.2014 AVTOR: Tina Ambrožič
Klemen je javnosti poznan kot radijski voditelj in pevec. Pogosto pa svoj glas posodi tudi risanim junakom. Delo mu sicer vzame veliko časa, a vseeno se v natrpanem urniku najde čas tudi za tek, na katerega se najraje odpravi v družbi psičke Chilly.

OSEBNO
Si član kakšnega športnega društva ali kluba?

Sem (soustanoviteljski) član Kulturnega društva K ... A to šteje? Aja, pa član FitINN-a. Sicer se pa nikoli nisem imel za športnika, zato tudi teh ambicij ni bilo. Očitno so moj anti-športni-talent prepoznali tudi drugi in me niti vabili niso, hehe.

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?
Sem izredno štorast človek, zato je važno, da mi copat nudi dobro oporo, da blaži mojo konjsko hojo, posledice preteklih poškodb, predvsem pa iščem copate, ki bi kak korak naredile brez mene. Trenutno imam Nike FlyWire in zaljubljen sem v spominsko peno. Samo ona me ne mara preveč. :)

Uporabljaš tekaško uro?
Ne. Moj kontrolor je pametni telefon z vsemi možnimi »app-i«.

Tvoj obred pred tekom?
Obisk fitnesa, hehe. Aja, pa še motivacijski govor za psičko. Včasih se ji tako zelo ne da na dež. Tvoji dosedanji tekaški dosežki: Moj najbolj vidni tekaški dosežek je bil sinoči, ko sem imel na sebi kar 4 kresničke, hehe. Nisem nagnjen k tekaškim tekmovanjem, sem se pa udeležil Ljubljanskega maratona 2010, letos sem šel na dobrodelni Aviratek v Šentvidu pri Stični, pred selitvijo v Ljubljano pa sem redno hodil na »hirboske teke« pod Karavankami.

Kdaj in zakaj si se pričel ukvarjati s tekom?
Ker sem bil v otroštvu in zgodnji mladosti tako debel, da sem skoraj podrl družinsko drevo, hehe. In bilo je težko začeti. Dejansko sem tek (in vse ostale športe) sovražil in če bi mi kdo pred, npr. 15. leti, rekel, da bom na dan pretekel okoli 8-10km, bi ga vprašal po mentalnem zdravju. Pred dobrimi 10 leti pa se je meni obrnilo in začelo se je – najprej sprememba prehrane, potem pa še ta frdaman šport ... Vmes sem zaradi poškodb imel tudi nekajletno pavzo, zdaj pa malo bolj previdno in preudarno redno tečem zadnja 4 leta.

Kaj je pri teku tisto, kar ti je najbolj všeč?
Jaz en tak mali obsedenec z vonjem in dokler ne poskusiš, ne moreš verjeti, kako s tekom vohaš vsak letni čas. Celo dan dnevu ni enak. Ne po vonju, ne po svetlobi, barvi. Tudi misli se ti zbistrijo. Po
Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ