Na štiri oči s Petrom Dakskoblerjem

Na štiri oči s Petrom Dakskoblerjem
17.05.2013 AVTOR: Jure Jeraj
V današnjem intervjuju Na štiri oči predstavljamo Petra Dakskoblerja, športnika, ljubitelja pustolovščin in človeka, ki se trudi še dodatno razviti turizem in raznovrstno ponudbo športnih in kulturnih aktivnosti v Posočju.

OSEBNO

Si član kakšnega športnega društva ali kluba?

Za časa uradnega obstoja sem bil član društva Umica, ki je med drugim večkrat organiziralo tudi pohod »Mladi umi se vračajo v Posočje«, iz Ljubljane v Tolmin.

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?

Do sedaj so mi odlično služili copati Mizuno, tako za cestne kot tudi »trail« teke.

Lahko navedeš imena sponzorjev.

/

Kaj moraš imeti vedno v hladilniku?

Domače mleko, skuta in sirotka. Sir in skuta naša sta aduta.

Ali med tekom poslušaš glasbo?

Ko se na tek podam sam me glasba redno spremlja. Trening je s tem bolj intenziven, meditacija globlja, ideje, ki se mi med tekom porodijo pa so še bolj drzne.

Pri teku uporabljaš športno uro?

Uporabljam jo v pripravah na kakšno novo preizkušnjo ali pa za izmero trase. Drugače pa raje pozabim na čas in se prepustim ritmu, ki mi ga določa čudovita in razgibana narava v dolini Soče.

 

Za lažji in bolj oseben vpogled se današnji gost kar sam predstavi: »V kolesarjenju, teku in plesu iščem zalet in energijo, da se porodijo najbolj nore ideje. Na Soča Outdoor Festivalu bom letos tudi drugim ponudil možnost, da ga poiščejo na planinskih poteh in v pravljični okolici reke Soče. Domače mesto Tolmin postaja pravi tolmun zabave, zato vas na tem mestu lepo vabim, da vanj skočite kar v tekaški opremi ali pa s kolesom. Sodelujem z nemško kolesarsko agencijo Freiraus, v ekipi LTO Sotočja sem zadolžen za kolesarske projekte, kot načelnik turno kolesarskega odseka PD Tolmin pa si prizadevam za ureditev razmer na področju gorskega kolesarjenja. Turizem, psihologijo in šport združujem pod blagovno znamko Marsky, zato lahko pričakujete še marsikaj zanimivega na tem področju".

Kdaj si se pričel ukvarjati s tekom?

Pogosteje sem se začel posluževati teka in se udeleževati tekaških prireditev pred sedmimi leti, pred tem je bilo na prvem mestu gorsko kolo.

Kolikokrat tedensko obuješ tekaške copate?

V celoletnem povprečju bi zneslo 2-krat tedensko. Pozimi pogosteje kot poleti.

Si pred ukvarjanjem s tekom treniral kakšen drug šport?

Treniral ravno nisem, sem pa s kolesom odkrival lepe in skrite kotičke Slovenije.

Lahko na kratko navedeš nekaj tekov ali dogodkov povezanih s tekom, ki so najbolj zaznamovali tvojo tekaško pot do sedaj.

Prva prireditev, ki je name pustila globok vtis je bil Tek trojk v Ljubljani. Nepozabna in nora izkušnja pa je domači gorski maraton GM4O, s katerim sem prvič, a gotovo ne zadnjič opravil v lanskem letu.

Kakšne tekaške načrte, želje, imaš za v prihodnje?

Gotovo si bom izbral še kakšen poseben izziv, kot je na primer tek v Planici, na katerem sem bil pred dnevi le gledalec. Drugače pa skušam tek vključiti v slovensko turistično ponudbo in ga uporabiti kot medij za podajanje znanj iz področja »Coachinga « in dobrega počutja.

S čim se ukvarjaš izven športnega urnika, ostali hobiji, poklicna pot?

Trenutno sem se popolnoma predal razvoju slovenskega turizma, drugače pa so moja strast tudi ples, knjige in jeziki.

Petru želimo še veliko dobrih avantur in da čim več kreativnih idej ugleda luč sveta.

V priloženem video posnetku si lahko ogledate kaj daje Petru zalet in spodbudo, ter spremljate dogodke na kanalu Soča Outdoor Festival.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ