Na štiri oči s Sonjo Leskovar

Na štiri oči s Sonjo Leskovar
12.12.2014 AVTOR: Tina Ambrožič
Sonja je simpatična tekačica, ki si življenje brez teka preprosto ne more predstavljati.

OSEBNO
Si članica kakšnega športnega društva ali kluba?
Ne mine dan, da si ne bi obula tekaških copat in odtekla vsaj kakšen kilometer, tudi če je slučajno stiska s časom. Včasih je treba biti pravi čarovnik, da se vse obveznosti doma in v službi, stisne v 24 ur. Ampak se da. Zato tudi izkoristim svojo pot v službo in nazaj, tako da tečem v službo in naredim s tem še dodatnih 15 km na dan.

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?
Moji najljubši copatki so znamke Saucony, ker so lahki in se v njih resnično dobro počutim, sem pa že izprobala kar nekaj znanih znamk, med drugim tudi Nike, Brooks, ...

Uporabljaš tekaško uro?
Med tekom uporabljam tekaško uro Garmin Forerunner 210, predvsem zaradi kilometrine in časa.

Tvoj obred pred tekom? 
Nikoli ne grem tekat na prazen želodec, to je moj obred pred tekom. Uro prej si pripravim zajtrk, največkrat žitarice - ovseni, pirini ali ječmenovi kosmiči z jogurtom ali mlekom ter nekaj rozinami in oreščki. Tako imam energije za tek več kot dovolj. Ko pa se vrnem s teka, mi zelo paše skuta, mehko kuhano jajce z malo soli, košček kruha, rezina sira ali tuna, pa sem spet polna energije.

Tvoji dosedanji tekaški dosežki:Zadnji dve leti se tekov udeležujem nekoliko manj, velikokrat so posredi ravno finance, a Ljubljanskega maratona ne izpustim. Moram reči, da sem zelo ponosna na svoj rezultat na 42. km, saj sem ga pretekla v 3 urah in 14 minutah. Upam pa, da ga bom še izboljšala. 

Kako bi se opisala v treh besedah?
Sem Sonja, po poklicu medicinska sestra na Kardiološkem oddelku v bolnišnici Šempeter in mamica samohranilka dveh najstnikov - Žana in Anais. Družbo nam doma delata tudi kužka Aisha (haski) in črna muca Marley.

Kdaj in zakaj si se pričela ukvarjati s tekom? 
Od vedno sem tekala, kot otrok po bližnjem gozdu, potem pa ob številnih drugih športih, s katerimi sem se ukvarjala. Tek pa je postal moja stalnica približno osem let nazaj, ko sem odkrila da je res odličen šport in da mi postaja vse bolj všeč.

Kaj je pri teku tisto, kar ti je najbolj všeč?
V teku sem se našla, prepustim se ritmu, dihanju, všeč mi je, ker sem v naravi. Družbo mi velikokrat dela kužka Aisha, s katero sva pretekle že veliko poti tu, kjer živim. Vsak dan grem pretegnit nogice na P

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ