Na štiri oči s Tadejem Verboštom

Na štiri oči s Tadejem Verboštom
10.04.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Tadej je trener, kineziolog in študent magisterskega programa kinezioterapije, sicer pa tudi navdušen tekač. Tek mu namreč postavlja vedno nove izzive in meje dosegljivega in nedosegljivega.

OSEBNO
Si član kakšnega športnega društva ali kluba?
Sem član AK Poljane Maribor za katerega še aktivno tekmujem in član Akademskega atletskega društva Slovan za katerega vodim, pod blagovno znamko Tek.si, različne vadbe za tekače, kot sta Napredna vadba, preventivna vadba pred poškodbami za tekače in rekreativna vadba teka za podjetja.

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?
Nike Lunar Spider

Uporabljaš tekaško uro?
Casio G-Shock 7700 in Polar RC3

Tvoj obred pred tekom?
Pred vsakodnevnim tekom nimam posebnih obredov. Se pa vse skupaj spremeni pred zelo napornimi distancami in tekmami. Tisti, ki resneje tekmujejo bodo vedeli o čem govorim ☺

Tvoji dosedanji tekaški dosežki:
Nastopi za mladinsko in mlajše člansko reprezentanco Slovenije v teku na 800m. Večkratni državni prvak in dobitnik kolajn na državnih prvenstvih v različnih starostnih kategorijah v tekih od 800-1500m.

Kdaj in zakaj si se pričel ukvarjati s tekom?
Pri 15 letih ob prehodu iz osnovne v srednjo šolo. V športnem oddelku druge gimnazije sem kopačke postopoma zamenjal za šprinterice. Odločitev je bila po eni strani težka, saj sem do takrat nogometu posvetil že več kot 9 let treninga in sem tudi bil med perspektivnimi igralci po kriterijih testiranj NZS. V športni oddelek sem prišel kot nogometaš. Po drugi strani pa je odločitev bila lahka, saj sem od nekdaj bil dober v atletskih disciplinah, še posebej v teku, ob tem pa sem zelo rad gledal vrhunske atletske nastope. Lahko bi rekel, da sem sam sebe vedno bolj dojemal kot atleta in ne nogometaša. Tudi dosežki vrhunski dosežki atletov so me vedno bolj fascinirali kot pa npr. nogometni.
 

Kaj je pri teku tisto, kar ti je najbolj všeč?
V prvi vrsti tisti občutek, ko pri

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ