Na štiri oči z Andrejem Drobežem

Na štiri oči z Andrejem Drobežem
08.12.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Andrej vodi podjetje Energe d.o.o., ki se ukvarja s prodajo orodij in strojev. Sicer pa zase pravi, da je avanturist, mož, oče, gurman in zaljubljenec v naravo in seveda šport.

OSEBNO
Si član kakšnega športnega društva ali kluba?
Tečem za Energe Ultra Team.

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?
Za cesto Nike Air Structure, za trail Salomon Wings in La Sportiva Raptor

Uporabljaš tekaško uro?
Suunto Spartan

Tvoj obred pred tekom?
Pretegovanje.

Tvoji dosedanji tekaški dosežki:
Najbolj so se mi vtisnili v spomin: Celje-Logarska 75km, nočni tek 100km Biel, trail 100milj Istre, trail 100km UTMB-CCC Chamonix in Ironman Lanzarote.

Kdaj in zakaj si se pričel ukvarjati s tekom?
S tekom sem se pričel ukvarjati leta 2005, ko sem pri svojih 38-ih čez noč popolnoma spremenil svoj življenjski stil. Skupaj z ženo sva si postavila urnik in začela teči zjutraj pred službo. Ker so bili otroci takrat še majhni, nisva mogla teči oba hkrati, saj je moral biti eden od naju varuška. Zato sem želel izkoristiti vsak svoj termin. To je bila garancija za rednost. Ko nama je tek postal jutranja rutina, sva samo še podaljševala razdalje. Od začetka, ko sva po pretečenih 2,5km skoraj spustila dušo, sva sčasoma oba postala ultraša.

Kaj je pri teku tisto, kar ti je najbolj všeč?
Enostavnost in čistost. Preizkušanje sebe tako v fizičnem, kot mentalnem smislu.

Kaj ti je tek dal?
Boljše telesno počutje, vztrajnost, samopreseganje in super družbo. Imam ga za legalno drogo s pozitivnimi stranskimi učinki.

Kako potekajo tvoji treningi?
Na začetku sem redno tekel 4x tedensko po PST, nekje med 30-60km na teden, ponavadi zgodaj zjutraj pred službo. Sedaj, ko se bolj posvečam triatlonu, je tekov manj in jih delim na krajše, a intenzivnejše, med tednom in daljše, bolj na easy, med vikendom. Točen urnik mi je najboljši motivator, ter obenem zaščita pred preveč treninga. Sam hitro zgubim mejo in bi še in še.
Med športom ne poslušam glasbe. Ker najraje tekam po gozdnih poteh, so mi dovolj dražljaji iz okolice in »luftanje « glave.

Tečeš sam ali za to potrebuješ družbo?
Tečem sam in v družbi. Ko sem sam, odplavam v svoj svet in takrat čas teče drugače. V družbi se veliko lažje navijem v višje obrate, kar je super za napredek.

Katerih tekov ne boš nikoli pozabil?
Prvega ne pozabiš nikoli. Dan po prvi polovički v Sežani, sem po stopnicah hodil po vseh štirih.

Se ob teku ukvarjaš še s kakšnim drugim športom?
Triatlon, z njim sem se zastrupil pred tremi leti. Očaral me je s svojo raznolikostjo in dinamiko. Čeprav sem se kot slab plavalec najbolj bal plavanja, sedaj v njem najbolj uživam.

Kako pa skrbiš za prehrano?
Rad jem vse.

Kakšne tekaške načrte in želje imaš za v prihodnje?
V prihajajočem letu imam dva večja izziva. V februarju trail tek, TransGranCanaria 125km, cca7000+ višincev in v novembru, triatlon UltraMan Mallorca, ki je sestavljen iz 10km plavanja, 438km kolesarjenja in 84km teka.

Kaj še počneš poleg ukvarjanja s tekom? Imaš tudi kakšne druge hobije in kakšna je tvoja poklicna pot?
Imam to srečo, da se poslovno uresničujem v strojništvu, kar me resnično izpolnjuje. Poleg družine, posla in športa, z veseljem skočim še na kakšen dober koncert in v gledališče. Za kaj več pa je dan žal prekratek.

Značke: Na štiri oči
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ