Na štiri oči z Darkom Kraljem

Na štiri oči z Darkom Kraljem
29.05.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Darko je oče petih otrok, ki dela kot rudarski nadzornik metanskih jam v Premogovniku Velenje, svoj prosti čas pa posveča teku, ki mu daje energijo in moč ter mu omogoča, da mu je v življenju še lepše.

OSEBNO
Si član kakšnega športnega društva ali kluba?
Sem član našega športnega društva na podjetju, kjer imamo tudi tekaško sekcijo, ki nam pomaga pri plačilu dragih štartnin na treh večjih rekreativnih prireditvah, in sicer Mali maraton Mozirja, Maraton treh src Radenci in Ljubljanski maraton. Seveda ponosno tečem v dresu tekaške sekcije Premogovnika Velenje.

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?
Med tekaškimi copati najraje uporabljam Asics gel Kayano, Brooks Glicerin, Nike Vomero in Brooks Cascadia.

Uporabljaš tekaško uro?
Zvesta spremljevalka mi je Garmin Forerunner 110 HR, predvsem zaradi razdalje in časa.

Tvoj obred pred tekom?
Nimam posebnega obreda, saj tečem proti večeru. Le pred tekmo si zjutraj privoščim domačo marmelado'na žlico', kot jaz temu pravim. Ampak to je polovica kozarca marmelade in nato še dvojno kavo, včasih pa še kaj čokoladnega, saj obožujem čokolado.

Tvoji dosedanji tekaški dosežki
Med največje tekaške dosežke štejem, da mi je uspelo za tek navdušiti vso družino, saj teče tudi žena in vsi otroci bolj ali manj. Vsak prihod v cilj mi ogromno pomeni, vsake stopničke mi dajo neko samozavest, da delam, da sem zdrav in tudi zadnji čas malega maratona v Radencih (1:24:24) mi daje nov zagon.

Kdaj in zakaj si se pričel ukvarjati s tekom?
S tekom sem se pričel ukvarjati pred enajstimi leti, saj smo člani jamske reševalne čete imeli vsako leto preizkus telesne zmogljivosti. In v desetih letih mi ni nikoli uspelo preteči osem krogov oz. 3200 metrov v dvanajstih minutah .Leta 2004 pa sem si konec poletja zadal nalogo, da pretečem to razdaljo in mi je tudi uspelo. In potem sem s tekom nadaljeval in pričel v njem tudi uživati.V naslednjem letu sem bil v tristotridesetih dneh tristotridesetkrat na vrhu hriba s 590 n.v.

Kaj je pri teku tisto, kar ti je najbolj všeč?
Pri teku neverjetno uživam, predvsem na teku po stran poteh, čez drn in strn, v naravi sam s sabo. Vsak kilometer neznane poti po bližnjih vrhovih mi daje tisto nekaj, kar potrebujem.

Kaj ti je tek dal?
Ogromno, predvsem pa

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ