Na štiri oči z Majo Djordjevič

Na štiri oči z Majo Djordjevič
17.10.2014 AVTOR: Tina Ambrožič
Maja je novinarka oddaje Svet na Kanalu A, v prostem času pa strastna tekačica. Pravi, da jo tek dobesedno osvobaja. Več o tem, zakaj in kdaj je Maja sploh začela teči pa vam zaupamo v naslednjih vrsticah.

OSEBNO
Si članica kakšnega športnega društva ali kluba?
Edini športni klub v katerega sem včlanjena je fitnes.

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?
Morda bo odgovor nenavaden, a je resničen. Za vadbo in tek v fitnesu nosim tekaške copate Nike, za tek in telovadbo na prostem pa tekaške copate Asics.

Uporabljaš tekaško uro?
Ne.

Tvoj obred pred tekom?
Šele, ko sem prebrala vprašanje sem spoznala, da imam obred pred tekom. Vsakič grem prej pod tuš, tako da se teka lotim sveža, prenovljena.

Tvoji dosedanji tekaški dosežki:

Na glas sem zavriskala, ko je aplikacija na pametnem telefonu po koncu teka pokazala, da je za menoj dobrih 12 kilometrov. Marsikdo se bo ob tem podatku nasmehnil, a po 13. mesecih na berglah, skoraj 100% atrofiji stegenske mišice in dobrem letu rehabilitacije in grajenja mišične mase je to zame velik uspeh.

Kdaj in zakaj si se pričela ukvarjati s tekom?
Tekla sem zmeraj rada, a nikoli se s tem nisem ukvarjala resno. Pred vsakim treningom na fitnesu sem pretekla 20, 25, največ 30 minut na tekaški stezi in to je bilo to. Po resni poškodbi kolena pa sem začela o teku dobesedno sanjati.

Kaj je pri teku tisto, kar ti je najbolj všeč?

Tek je moj način meditiranja. Ko tečem, pozabim na vse. Pred menoj je le pot, ki od mene pričakuje le to, da jo enostavno pretečem.

Kaj ti je tek dal?
Voljo. Ogromno volje, vztrajnosti in občutka sreče. Zmeraj znova je največji občutek sreče in hvaležnosti, da sem sposobna teči.

Kako potekajo tvoji treningi?
Ker sem začetnica zelo enostavno. Obujem tekaške copate in grem tečt. A kmalu se bo to spremenilo, saj si zelo ž
Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ