Na štiri oči z Renato Bremec

Na štiri oči z Renato Bremec
05.12.2014 AVTOR: Tina Ambrožič
Simpatična Renata ima energije na pretek, zato veliko svojega časa posveča športu. Predvsem rada ima tek, brez katerega si življenja sploh več ne predstavlja.

OSEBNO
Si članica kakšnega športnega društva ali kluba?
Zaenkrat sem samo članica planinskega društva in društva alpinističnega odseka Tolmin. Sem pa imela veliko ponudb za tekaške klube, ampak najraje tečem zase. 

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?
Za gorske teke imam najraje obutev Salomon (speedcross), za teke v naravi ali bolj makadamske poti Mizuno Wave Rider. Seveda pa obujem tudi kake Nike free ali adidas adizero adios. 

Uporabljaš tekaško uro?
Vsak dan je ne uporabljam, ampak le takrat, ko jo potrebujem za dosežke ali popravek kakega rekorda. Sicer pa uporabljam model Polar RS300X SD Black.

Tvoj obred pred tekom?
Obred pred tekom je definitivno ogrevanje, brez tega pri meni ne gre. Imam pa tudi kakšne svoje izpade glede počutja in vremenske klime (kriki, molitev, smeh ...) 

Tvoji dosedanji tekaški dosežki …
Uf, jih je pa kar precej! Vedno sem bila športnica in znana po tem, da rada treniram v naravi tek in fitnes. V mladostnih letih sem bila tudi atletinja na kratke proge. V letu 2013 sem se začela udeležavati primorskih pokalnih tekov in tudi gorskih tekov. Pobrala sem kar veliko medalj v svoji kategorijah. Sicer pa veliko več tečem v prostem času, če le imam čas in voljo.

Kdaj in zakaj si se pričela ukvarjati s tekom?
Začela sem že v mladih letih, saj so pri nas doma vsi športniki in tako je tudi najmlajša. Tek me je vedno veselil, to je šport, za katerega ne zapravite dobesedno nič. Je neomejen, nudi veliko užitka in veselja, ko tečeš sam ali s prijatelji. Ker sem v mladih letih zbolela za motnjami prehranjevanja, lahko rečem, da šport pomaga tudi pri krepitvi samozavesti! 

Kaj je pri teku tisto, kar ti je najbolj všeč?
Najbolj všeč mi je razgiban teren, da se stvari ne ponavljajo, da lahko kaj vidiš in slišiš. Narava je nekaj najlepšega, kar ti svet lahko ponudi. Med drugimi je med tekom moja glavica čisto odklopljena in hkrati bolj vesela vsakega rezultata po končanem treningu.

Kaj ti je tek dal?
Kondicijo absolutno, veliko novih prijateljstev, da o zdravju ni

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ