Na štiri oči z Valentino Winkler

Na štiri oči z Valentino Winkler
26.04.2019 AVTOR: K.R.

Valentina Winkler je tekačica, ki ima najraje trail in gorske teke, saj je tam najbližje naravi, ki ji pomeni sprostitev.

Kako bi se opisala v nekaj besedah?

Sem vztrajna, če se česa lotim tisto speljem, ne odneham zlepa. Deloholik. Neprestano v gibanju, težko se vsedem in počivam, bolj introvertirana, tiha, neprestano pa opazujem.

Si članica kakšnega športnega društva ali kluba?

Nisem.

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?

Pravzaprav nimam najljubše znamke, preizkušam različne. Trenutno mi najbolj odgovarjajo Nike in Treksta.

Uporabljaš tekaško uro?

Trenutno imam GARMIN 235, razmišljam o menjavi za Fenix 5x.

Tvoj obred pred tekom?

Nič posebnega, običajno še jesti ne morem, tako da se mi rezerve kar hitro izpraznejo.

Tvoji dosedanji tekaški dosežki:

Časovnih nimam, tečem, da sebi dokažem, da zmorem, da sem v naravi. Mogoče po kilometrih je bil na SLO 100- 50 km kar dosežek zame, ki ne treniram najbolj redno.

Kdaj in zakaj si se pričela ukvarjati s tekom?

Začela sem kar pozno. Sicer sem med študijem tu in tam že tekla, a nič resnega. V bistvu sem se brez večjega treninga udeležila Ljubljanskega maratona pred sedmimi leti. Odtekla sem 21 km, želja sina, ki je takrat dopolnil 18 let, pa ni želel na tekmo sam. Potem pa so se teki kar vrstili, no sin pa je odnehal. Preko kolegov sem izvedela za trail teke in gorske teke, ki so mi bolj blizu.

Kaj je tisto, kar ti je pri teku najbolj všeč?

Da sem v stiku z naravo in sama sabo, poslušam zvoke iz narave, se tudi ustavim. Meni rezultat ni pomemben, meni je to sprostitev pa še srečam zanimive ljudi.

Kaj ti je tek dal?

Razširil mi je obzorje, bliže sem naravi, sprostitev in spoznanje, da se preveč ženemo za materialnim svetom. Počutje je boljše po rekreaciji.

Kako potekajo tvoji treningi (kje in kolikokrat)?

Tečem kadar imam čas. Imam službo, ki včasih traja več kot 24h, otroke, hči je še v OŠ. Izkoristim vsak prost trenutek, najraje tečem ob vikendih zgodaj zjutraj.

Katerih tekov ne boš nikoli pozabila in zakaj?

Definitivno mi bo najbolj ostal v spominu GM4O, ta je pa vsaj zame resnično kralj med teki. Nisem si predstavljala, da mi bo uspelo, pa je. 2x sem uspela opraviti Pušeljc gorskih tekov.

Se ob teku ukvarjaš še s kakšnim drugim športom?

Redno hodim, telovadim, plešem balet v glasbeni šoli, je za odrasle. Pred leti sem hodila v fitness, pred službo. Potem so ga zaprli nisem pa našla drugega, ki bi bil dovolj zgodaj odprt.

Kako skrbiš za prehrano?

Trudim se jesti zdravo, veliko sadja, zelenjave, ne morem pa se upreti sladoledu.

Kakšne tekaške načrte in želje imaš za prihodnje?

Samo, da bi še tekla kot do sedaj. V lanskem letu sem utrpela kar hude poškodbe, težave imam s hrbtenico, tako da upam na najboljše.

Katero knjigo si nazadnje prebrala?

Ubežni delci – Anne Michaels.

Kaj še počneš poleg ukvarjanja s tekom? Imaš tudi kakšne druge hobije in kakšna je tvoja poklicna pot?

Hodim na balet, rada poslušam glasbo, rada berem, tudi bralno značko za odrasle. Kot zdravnica veliko časa preživim v službi, tudi vikende in praznike. Kar se tiče službe nimam večjih ambicij, želela bi več prostega časa, zaenkrat pa je potrebno izkoristiti dano. Doma imamo še tri muce, tudi z njimi je precej dela. Dnevi so kar prekratki.

Značke: Na štiri oči
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ