Najbolj divji tekaški dogodek v Sloveniji

Najbolj divji tekaški dogodek v Sloveniji
28.05.2024 AVTOR: Uredništvo, Foto: Simon Zupan

Eden odmevnejših trail tekov je zagotovo Kočevsko Outdoor Festival hosted by I Feel Slovenia, ki velja za najbolj divji tekaški dogodek v Sloveniji.

Ta tekače popelje v osrčje Kočevskega Roga, na obrobje Rajhenavksega pragozda in preko skrivnosti kočevskih gozdov. Letos bo najbolj divje stezice na Kočevskem okusilo več kot 1000 tekačev in tekačic.

Čeprav bo dogodek Kočevsko Outdoor Festival hosted by I Feel Slovenia doživel šele svojo 3. izvedbo, se je že dobro prijel v tekaških krogih. Vsaj tako je soditi po letošnji udeležbi, ki bo tudi precej mednarodno obarvana. Tako bo na letošnji izvedbi sodelovalo več kot 200 tujih tekačev in tekačic iz kar 20 držav sveta.

Dogodka Kočevsko Outdoor Festival hosted by I Feel Slovenia se je prijel sloves najbolj divjega trail teka v Sloveniji. Destinacijo Kočevsko kar v 90% pokriva gozd, ki skriva tudi še nekaj nedotaknjenih pragozdov. In prav po obrobju enega od njih poteka tudi dogodek Kočevsko Outdoor Festival, ki tekačem odkrije divjo, a prijazno destinacijo Kočevsko.

Za vse zamudnike bodo prijave na vseh 5 razdalj možne tudi na prizorišču na dan dogodka.


Organizatorji tekačem letos ponujajo kar 5 tekaških preizkušenj. Za tiste, ki so še bolj začetniki v svetu trail teka, so pripravili razdalje Apres Outdoor Bambi Trail 5 km, Ford Fox Trail 10 km in Lynx Trail 15 km. Bolj izkušeni pa se bodo lahko preizkusili na 30 km Salomon Golden Trail trasi ali pa na 60 km I Feel Slovenia trasi. Najdaljša trasa poteka v večjem delu po Roški pešpoti, ki je v preteklih letih postala prepoznavna predvsem zaradi Pohoda po medvedovih stopinjah, ki poteka po prav tej poti. So pa trase zasnovane z idejo, da so tiste krajše namenjene predvsem začetnikom v svetu trail teka, daljše pa tudi že bolj izkušenim, ki iščejo bolj zahtevne izzive.


Celotno dogajanje je postavljeno ob Kočevsko jezero, trase pa bodo tekače vodile po prekrasnem Kočevskem rogu in bodo tako lahko odkrivali tudi obrobne stezice, ki potekajo tik poleg pragozda Rajhenavski Rog. To bo zagotovo pravo doživetje za mnoge tekače, saj je Kočevsko še pravi neodkriti biser.


Ne bo se pa dogajalo zgolj na stezicah, saj bo tekaški dogodek spremljal tudi bogat spremljevalni program. Vse skupaj se bo začelo že v petek z zanimivimi predavanji na temo živalstva in preživetja v naravi. Nadaljevalo pa potem v soboto, ko bodo na sporedu tudi vsi teki. Za spremljevalni program so organizatorji pripravili še festival piva, otroško varstvo in Intersocks otroški tek ter večerni koncert skupine Slon&Sadež, ki bo prav tako na prireditvenem prostoru ob Kočevskem jezeru.

Čeprav gre za nov dogodek, pa za njim stoji izkušena ekipa, ki skrbi tudi za organizacijo dogodkov Julian Alps Trail Run by UTMB in Soča Outdoor Festival ter ima tako skupaj za seboj že več kot 12 uspešno izpeljanih dogodkov s področja trail teka. Kot soorganizatorji pa so v projekt vpeti tudi domačini iz zavoda Kočevsko, ki so s svojim lokalnim poznavanjem seveda nepogrešljivi člen ekipe.

Za vse zamudnike bodo prijave na vseh 5 razdalj možne tudi na prizorišču na dan dogodka.



Uroš Kožar, vodja Kočevsko Outdoor Festivala hosted by I Feel Slovenia:
»Kočevsko je res izredno posebna destinacija, ki je idealna za tekaške užitke v naravi. Že nas kot organizatorje je Kočevsko s slikovito pokrajino in skrivnostnim gozdom očaralo ter verjamem, da bo všeč tudi ostalim tekačem. Veseli smo, da boste letos skrivnostne stezice odkrivali na kar 5 razdaljah ter tudi sami začutili to pristno pokrajino. Zraven trail tekov smo tudi letos pripravili poseben program za družine in najmlajše, ki se bodo tudi letos podali na otroški tek, festival piva, zvečer pa tudi dva koncerta. Mi že resnično komaj čakamo, da s pomočjo dogodka tudi širši javnosti razkrijemo resnično čudovite čare Kočevskega.«

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ